На Луганщині загарбники «відновлюють» житло в Хрустальному, де взагалі не було боїв

На Луганщині загарбники «відновлюють» житло в Хрустальному, де взагалі не було боїв

Укрінформ
У Луганській області російські загарбники розпочали “відновлення” пошкодженого обстрілами житла в місті Хрустальне, де бойові дії взагалі не відбувалися.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Фейсбуці.

Доки Жителі Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного, які зазнали значних руйнацій, "зустрічають зиму в підвалах або, в кращому випадку, в холодних квартирах без скла та майже без комунікацій, окупаційна влада розпочала "відновлення" багатоповерхівок у захопленому ще у 2014 році Хрустальному, де бойових дій не відбувалося взагалі. Тим не менше, гроші виділили на відбудову одразу 76 "пошкоджених обстрілами" багатоквартирних будинків", — зазначили в ОВА.

Читайте також: На Луганщині росіяни організували «націоналізацію» майна агрофірм

За даними обладміністрації, для "кращого контролю" за виділеними коштами з московської області прибули 400 робітників.

"По п’ять на кожну хатину. Чекаємо на повідомлення про чергове зникнення грошей та працівників", — додали в ОВА.

Тим часом у Старобільську зникло зерно. За наявною інформацією, унаслідок розграбування росіянами підприємства "Старобільський елеватор" вивезені тисячі тонн пшениці та соняшника.

Встановлено, що все викрадене зерно було позначене як "безгосподарне майно" та передане до так званого аграрного фонду "лнр".

"Зерно – є, а от зниження цін на харчі не спостерігається. Як раз навпаки. Через високі ціни жителі так званої "лнр" вимушені шукати доступні для себе продукти на ринках сусідніх міст. До прикладу, рубіжани дізналися, що на деякі види товарів у Сєвєродонецьку ціни нібито нижчі навіть з урахуванням проїзду. Або їм кажуть, що нижчі. Бо фронт все ближче, а розпродати треба усе", – зауважили в ОВА.

Читайте також: На Луганщині лікарні переповнені пораненими російськими військовими

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада в Луганській області Сили оборони України відбили атаки російських військ поблизу Стельмахівки. На Куп’янському та Лиманському напрямках загарбники обороняються. З танків та артилерії різних типів ворог бив по Новоселівському, Стельмахівці, Макіївці, М’ясожарівці, Площанці, Невському та Червонопопівці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-