У Пентагоні підтвердили можливість надання Україні систем Patriot

У Пентагоні підтвердили можливість надання Україні систем Patriot

Укрінформ
США розглядають можливість відправки систем протиракетної оборони Patriot в Україну, аби забезпечити здатність нашої країни протистояти російським обстрілам.

Про це, як повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN, заявив журналістам високопоставлений чиновник міноборони США.

«Усі можливості розглядаються», - сказав офіційний представник Пентагону у відповідь на запитання, чи розглядають США можливість передати батареї Patriot безпосередньо в Україну.

«Patriot – це один із засобів протиповітряної оборони, який розглядається», - уточнив він.

Представник Пентагону також підкреслив, що протиповітряна оборона України є пріоритетом для США.

«Ми розглядаємо всі можливості, які могли би допомогти українцям протистояти російським атакам, тому всі варіанти – на столі, і ми дивимось на те, що можуть зробити Сполучені Штати, ми дивимось на те, що можуть зробити наші союзники й партнери, а також розглядаємо комбінації можливостей, які були б корисними», – додав посадовець.

Читайте також: Українським бійцям знадобилось би кілька тижнів, аби опанувати ЗРК Patriot — Ігнат

Водночасї речник Пентагону генерал Патрік Райдер уточнив, що станом на зараз США не планують передавати Україні батареї Patriot. Однак, за його словами, «ми продовжимо ці дискусії, і коли буде щось оголосити на цю тему, ми це зробимо».

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по Альянсу обговорюють можливість надати Україні системи ППО, включно з комплексами протиракетної оборони Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-