Як діяти, якщо родичі потрапили в полон - алгоритм дій від Мінреінтеграції

Як діяти, якщо родичі потрапили в полон - алгоритм дій від Мінреінтеграції

Укрінформ
Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомило алгоритм дій, якщо родичі потрапили у російський полон.

Як передає Укрінформ, про це Мінреінтеграції повідомляє у Телеграмі.

«Якщо ваша близька людина потрапила в полон до ворога, потрібно дотримуватися чіткого алгоритму дій. Національне інформаційне бюро інформує, що передусім слід зібрати всі можливі факти й докази, необхідні для розшуку людини», - ідеться в повідомленні.

Можна повідомити до НІБ у будь-який зручний спосіб - зателефонувати на гарячу лінію за номером 16-48 або ж (044) 287-81-65 чи скористатися чат-ботом.

Також варто звернутися до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ за телефонами: (067) 650-83-32, (098) 087-36-01 або ж надіслати листа на електронну адресу: united.centre.ssu@gmail.com.

Крім того, можна подати заяву до територіального підрозділу поліції. Зафіксувати реєстраційний номер заяви, а також забрати витяг із ЄРДС, де буде зазначено ПІБ слідчого. За кожним фактом зникнення, викрадення або потрапляння у полон відкривається кримінальне провадження.

Читайте також: Мінреінтеграції підібрало десятку корисних онлайн-ресурсів для переселенців

Необхідно також здати біологічний зразок для виведення ДНК-профілю для подальшого порівняння. Зразки відбираються у біологічних батьків або дітей зниклої особи.

Також слід зв’язатися з СБУ, щоб дізнатися ПІБ слідчого, який веде досудове розслідування, для подальшої взаємодії з ним.

Можна розпочати вести «щоденник», у якому записувати всю важливу інформацію про полоненого.

Читайте також: В Україні вважаються безвісти зниклими 329 дітей, депортовані понад 12 тисяч

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві оборони закликали не розповсюджувати в соцмережах інформацію про зниклих безвісти українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-