Штати разом із союзниками не дадуть росії «заморозити» Україну – Білий дім

Штати разом із союзниками не дадуть росії «заморозити» Україну – Білий дім

Укрінформ
США, а також союзники й партнери продовжать докладати зусиль, щоби забезпечити українців всім необхідним для відновлення знищеної інфраструктури та не дати росії перетворити зимові холоди на зброю проти України.

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«По-перше, ми продовжимо забезпечувати Збройні сили України засобами, зброєю, можливостями й тренуваннями, яких вони потребують для того, щоби мати успіх на полі бою», - зауважив представник адміністрації США.

У цьому зв’язку він нагадав, що ЗСУ наочно продемонстрували певні успіхи впродовж останніх кількох тижнів.

«По-друге, ми працюємо з нашими союзниками й партнерами по всьому світу та, безумовно, працюємо зсередини з іншими установами цієї адміністрації, щоби надати (українцям – ред.) запчастини, обладнання, трансформатори – ті речі, яких вони потребують, щоби відновити роботу своїх систем та поновити подачу електроживлення», - зазначив представник Білого дому.

Читайте також: Позиція Байдена щодо невтручання сил США у війну в Україні не змінилася – Кірбі

За його словами, цей список великий. Водночас, Кірбі зауважив, що не все обладнання надходить зі США. Зокрема, електромережі та електрообладнання в Україні мають європейські стандарти. Тож, зазначив він, США «працюють над цим дуже й дуже тісно із союзниками й партнерами».

Тим часом представник Білого дому назвав огидним те, що робить путінський режим в Україні, який спочатку використовував продовольство в якості зброї, потім залякування, а зараз – зимові холоди. Кірбі підкреслив, що майже всі останні ракетні удари рф були націлені на цивільну інфраструктуру, зокрема, об’єкти енергетики, водо- й теплопостачання.

Читайте також: Злочинну агресію рф міг би розглянути Міжнародний кримінальний суд — експерт

Як повідомляв Укрінформ, у НАТО не виключають, що росія продовжить докладати зусиль для руйнування критичної інфраструктури України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-