Втрати росіян колосальні: у ЗСУ розповіли, як «перемелюють» сили ворога на сході

Втрати росіян колосальні: у ЗСУ розповіли, як «перемелюють» сили ворога на сході

Укрінформ
Східний фронт залишається епіцентром активних бойових дій, головний удар війська рф спрямовують на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ

"Східний фронт залишається і надалі головним епіцентром активних бойових дій. Також головні удари ворог продовжує зосереджувати на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Є невелике послаблення у зв’язку з погодними умовами, але тим не менше велика інтенсивність атак – саме на цих напрямках. Тут також ворог постійно наносить удари зі всіх видів ствольної артилерії 122-мм, 152-мм калібрів як по військових позиціях, так і по цивільній інфраструктурі, використовує танки, міномети, авіацію», – розповів речник.

Читайте також: росіяни будують оборонні смуги на підступах до Криму та у Джанкойському районі - розвідка

За його словами, попри всі зусилля росіян ЗСУ тримають оборону, постійно відкидають ворога, який здійснює спроби наступу, завдають йому ударів як зі стрілецької зброї при безпосередньому зіткненні, так і постійно, ведучи по ньому турбуючий артилерійський вогонь, завдаючи високоточною зброєю удари по складах, місцях скупчення особового складу та техніки а також по логістичних шляхах.

Відповідаючи на запитання щодо дій Сил оборони у відповідь на збільшення кількості російських мобілізованих, Череватий запевнив, що відступати ніхто не збирається.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 85 410 російських військових

«В наших планах точно немає відступу. Відступ – це крайній засіб, який ми застосовуємо тільки в разі виникнення небезпеки великих втрат, як це було під Сєвєродонецьком і Лисичанськом. Тут ми вже вибудували потужну оборону, яку ворог не може прорвати більше 4 місяців. Головний наш план – максимально на Бахмутському та Авдіївському напрямках вимотати противника, що ми щодня успішно робимо, нанести йому непоправні втрати, і це теж робиться щодня. Значний кістяк професійних збройних сил рф, можна сказати, вже винищений», – повідомив Череватий.

Він також поінформував, що наразі російські мобілізовані щодня прибувають на Донеччину. Так, минулої доби в н.п. Ялта (Донецька обл.) прибуло до 3 тис. мобілізованих. Речник також зазначив, що Сили оборони контролюють цей процес, відслідковують пересування та вогневими засобами завдають високоточні удари по живій силі противника.

Череватий також зазначив, що ворог постійно кількісно підсилює свої підрозділи, оскільки втрати рашистів колосальні.

Читайте також: Ворог обстрілює Донеччину - всю ніч під вогнем ділянка фронту від Курахівської до Лиманської громад

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого по 23 листопада ліквідували близько 85 тис. 410 російських загарбників. Найбільших втрат росіяни зазнали на Авдіївському, Бахмутському та Лиманському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-