Ігнат - про іранські ракети для рф: Україна має бути готовою до будь-яких ситуацій

Ігнат - про іранські ракети для рф: Україна має бути готовою до будь-яких ситуацій

Укрінформ
У командуванні Повітряних сил ЗСУ не мають даних, що рф вже отримала іранські ракети, здатні завдавати удари по території України, однак потрібно буди готовими до будь-яких ситуацій.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання, чи отримала росія іранські ракети.

«Думаю, ні. Ми бачимо, що не все так просто в самому Ірані, не все так просто взагалі на Близькому сході. Бачимо реакцію сьогоднішню Ізраїлю на всю цю ситуацію, заяву щодо поставок зброї України. Тому якщо країни НАТО отримають від Ізраїлю «зелене світло» на постачання Україні тої продукції, яка нам потрібна і для протидії БПЛА, і ракетам, то це буде для нас дуже хорошою новиною», - повідомив Ігнат.

Він нагадав, що Ізраїль взагалі є лідером на світовому ринку високотехнологічного озброєння, однак не став уточняти, про яку допомогу Україні може йтися. Речник відзначив, що потрібно буди готовими до будь-яких ситуацій.

Читайте також: росія не зможе швидко розгорнути власне виробництво іранських дронів - Ігнат

«Нам треба готуватися до всього. Навіть якщо ті ракети балістичні, не дай Боже, з’являться у росії – ми бачили їхні ТТХ, бачили, звідки вони потенційно можуть бити – нам для цього потрібна далекобійна зброя, яка може діставати туди, звідки вони летять. Треба завдавати контрударів, на крайній випадок – бавовна», - заявив Ігнат.

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив, що Сили оборони робитимуть все можливе, аби протидіяти іранським ракетам, які рф планує розмістити на північному кордоні України. Водночас на сьогодні Україна має лише протиповітряну оборону, а не протиракетну, тож збивати такі ракети буде вкрай складно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-