Лубінець закликав світ жорстко відреагувати на нові удари росіян по ЗАЕС

Лубінець закликав світ жорстко відреагувати на нові удари росіян по ЗАЕС

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець закликав міжнародну спільноту жорстко відреагувати на чергові обстріли російськими військами Запорізької АЕС.

Як передає Укрінформ, про це омбудсмен написав у Телеграмі.

"Сьогодні зафіксували більше десятка прильотів на майданчик ЗАЕС. росія продовжує демонструвати свій "статус" країни-терориста. Результатом обстрілів стало пошкодження інфраструктури станції", — зазначив він.

За інформацією Лубінця, ідеться саме про ту інфраструктуру, що давала б змогу запустити п'ятий і шостий енергоблоки для відновлення виробництва електроенергії Запорізькою АЕС для потреб України.

Як зауважив омбудсмен, росія нехтує перебуванням на ЗАЕС експертів Міжнародного агентства з атомної енергії, а також "здоровим глуздом і безпекою не лише тих, хто перебуває на станції, а й тих людей, які можуть стати жертвами непоправної трагедії".

Читайте також: росіяни обстрілами вивели з ладу інфраструктуру для запуску енергоблоків ЗАЕС - Енергоатом

"Вкотре наголошую на тому, що перебування на атомній станції російських військ — це пряма загроза всьому світу! Закликаю міжнародну спільноту жорстко відреагувати та попри все змусити рф вивести з території станції та міста Енергодара всіх російських військових для того, щоб Запорізька АЕС повернулася під повний контроль України. Тільки це є гарантією безпеки всього світу", — підкреслив уповноважений ВР.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 19 листопада та вранці 20-го в районі Запорізької атомної електростанції пролунали потужні вибухи.

За даними МАГАТЕ, обстрілами на майданчику ЗАЕС були пошкоджені деякі будівлі, системи та обладнання, але ці пошкодження "не є критичними для ядерної безпеки та захищеності".

Згодом у мережі з'явилося відео з наслідками ударів по ЗАЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-