росія уже випустила по Україні понад 4700 ракет – Президент

росія уже випустила по Україні понад 4700 ракет – Президент

Укрінформ
Із початку повномасштабного вторгнення росія випустила по Україні понад 4700 ракет.

Про це зазначив у своєму зверненні до учасників Міжнародної організації Франкофонія Президент Володимир Зеленський, інформує пресслужба Офісу Президента.

"Сьогодні 270-й день повномасштабної війни. Понад 4700 ракет застосувала росія. Сотні наших міст просто спалені. Тисячі людей загинули. Сотні тисяч силою депортовані в росію. Мільйони поїхали з України до інших країн, рятуючись від війни.

Ми маємо це зупинити. Маємо зупинити російську агресію”, - сказав він.

Президент нагадав, що минулого вівторка росія здійснила по території України майже сто ракетних ударів. Як наслідок, понад 20 мільйонів людей залишилися без світла.

А через ракетне ураження енергетики відключилися реактори на двох українських АЕС, додав він.

Читайте також: Найбільше проблем з електрикою на Київщині, Одещині та Харківщині - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський розповів учасникам Міжнародної організації Франкофонія, яка об’єднує понад 50 франкомовних держав, про українську формулу миру.

За його словами, українська формула миру має включати, зокрема, такі пункти: радіаційна і ядерна безпека; продовольча та енергетична безпека; звільнення всіх полонених і депортованих; виконання Статуту ООН і відновлення територіальної цілісності України та світового порядку; виведення російських військ і припинення бойових дій; повернення справедливості; протидія екоциду; недопущення ескалації; фіксація закінчення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-