Авіація ЗСУ завдала шість ударів по позиціях ворога

Авіація ЗСУ завдала шість ударів по позиціях ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
Підрозділи Сил оборони України за поточну добу відбили атаки російських військ у районах населених пунктів Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне та Кліщіївка Донецької області, а також у районі Білогорівки Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 20 листопада.

Так, за даними Генштабу, протягом поточної доби російські війська здійснили два ракетні удари по цивільній інфраструктурі міста Куп'янськ Харківської області та близько десяти обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях Сил оборони України вздовж лінії зіткнення.

На Волинському, Поліському й Сіверському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань не виявлені.

Наголошується, що республіка білорусь і надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України, надаючи свої інфраструктуру, територію та повітряний простір. Літаки повітряно-космічних сил збройних сил рф майже щоденно здійснюють польоти в повітряному просторі білорусі.

Читайте також: росіяни обстріляли Сумщину з мінометів та артилерії - 31 «прихід»

"Літак Міг-31К, який підіймається з аеродрому Мачулищі, є носієм гіперзвукових ракет "Кинжал", що здатні вражати об’єкти на всій території України. Саме через це ми вимушені так часто оголошувати повітряну тривогу у всіх областях нашої держави", — зазначили в Генштабі.

Встановлено, що в прикордонних районах Брянської та Курської областей рф загарбники продовжують утримувати окремі підрозділи своїх військ.

На Слобожанському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Дворічна, Огірцеве, Стрілеча, Стариця та Чайківка Харківської області.

На Куп’янському й Лиманському напрямках російські війська ведуть оборону на захоплених рубежах, здійснюють обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, зокрема в районах Крохмального і Табаївки Харківської області, Новоселівського, Макіївки, Площанки та Невського Луганської області, а також Берестового Донецької області.

На Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках основні зусилля загарбники зосереджують на веденні наступальних дій.

З танків і всього спектру артилерії ворог обстрілює райони Андріївки, Бахмута, Бахмутського, Білогорівки, Верхньокам’янського, Веселого, Времівки, Вугледара, Кліщіївки, Майорська, Опитного, Роздолівки, Парасковіївки, Соледара, Спірного та Яковлівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку війська рф обороняються. Від артилерійського вогню росіян постраждали райони Вищетарасівки, Гуляйполя, Дорожнянки, Залізничного, Новополя, Оріхова та Червоного Запорізької області.

Читайте також: Морські піхотинці за добу знищили ворожу техніку та щонайменше сімох загарбників

На Криворізькому і Херсонському напрямках загарбники ведуть позиційну оборону, удосконалюють фортифікаційне обладнання. Із танків, ствольної й реактивної артилерії ворог бив по районах Антонівки, Велетенського, Новокаїрів, Новотягинки, Понятівки, Токарівки та Херсона.

У Каховському районі Херсонської області, за інформацією Генштабу, російські військові продовжують займатися мародерством і грабунками. Місцевих жителів позбавляють особистих автомобілів, мотоциклів і велосипедів.

Тим часом ворог продовжує зазнавати втрат. Зокрема, встановлено, що до міської лікарні Скадовська Херсонської області були доправлені близько ста поранених військовослужбовців рф.

Підтверджене вогневе ураження по місцях зосередження живої сили противника, здійснене Силами оборони 19 листопада. У районах населених пунктів Пологи, Камʼянка, Михайлівка (Василівського району) та Енергодар Запорізької області загарбники втратили понад сто осіб пораненими. Також ліквідовані близько 20 одиниць військової техніки різних типів і два склади боєприпасів противника. Крім того, знищена колона ворожої техніки поблизу населеного пункту Сиротине Луганської області.

Українська авіація протягом поточної доби завдала по російських військах шість ударів: три — по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, три — по позиціях зенітних ракетних комплексів.

Читайте також: росіяни за добу вбили в Україні трьох цивільних, ще 16 дістали поранення

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони в цей же час уразили два пункти управління, склад боєприпасів, район зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також два інші важливі об’єкти загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 20 листопада втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягнули близько 84 тисяч 210 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-