На Миколаївщині загарбники зруйнували храм, який пережив дві світові війни

На Миколаївщині загарбники зруйнували храм, який пережив дві світові війни

Фото
Укрінформ
На Миколаївщині, у селі Киселівка, російські загарбники повністю зруйнували Храм Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на настоятеля парафії отця Олександра, передає Укрінформ.

«Храм Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії у селі Киселівка зруйновано російськими обстрілами. У будівлі відсутній дах, дощем та обсипаною штукатуркою знищено найстаріші ікони. Храм повністю зруйнований і відновити його неможливо», - повідомляє Суспільне.

За інформацією отця Олександра, найстаріші образи храму врятувати не вдалося, але більшість ікон зберегли попри те, що від храму залишились кілька стін.

Читайте також: У пансіонаті біля Святогірської лаври знайшли катівню

«Є кімнатка, в якій збереглися наші літургійні речі. Зокрема чаша для «крові Господньої». Дізналися від нашої парафіянки, що вона там перед тим, як загорівся храм, сховала наші ікони, образи, які були в центральній частині. Більшість образів ми врятували, але основну частину понищили дощі, багато понищили польові миші», — зазначив отець Олександр.

Він запевняє, що відновити храм неможливо, і поки його не відбудують службу у Киселівці не проводитимуть.

Читайте також: росія зруйнувала вже понад 330 українських закладів освіти - Нацполіція

Зазначається, що у грудні мало виповнитись 170 років від часу зведення храму. Він вцілів під час двох світових воєн і панування комуністичного режиму. Радянська влада перетворила церкву на склад, а потім на місце ремонту тракторів. У 1990 р. храм повернули вірянам, у 2013 році його освятив єпископ Броніслав Бернацький.

За час повномасштабної війни росії проти України селище Киселівка фактично повністю знищене, майже всі місцеві мешканці евакуювалися.

Фото: Отець Олександр

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-