Обстріли з Кінбурнської коси і «бавовна» в Олешках: росіяни за добу атакували вісім областей

Обстріли з Кінбурнської коси і «бавовна» в Олешках: росіяни за добу атакували вісім областей

Укрінформ
російські війська за добу здійснили обстріли восьми областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 вівторка, 15 листопада.

У Сумській області росіяни вчора ввечері відкривали вогонь із автоматів по прикордонню Зноб-Новгородської громади. Усього зафіксовано 22 постріли. Без жертв.

Зранку російські військові із мінометів обстріляли Хотінську громаду. Також ворог бив із мінометів по прикордонному селу Білопільської громади. Відомо про пошкоджені електроопори, гараж та сарай. Детальна інформація уточнюється.

Читайте також: росіяни вбили в Україні 431 дитину

За минулу добу 143 ворожі снаряди, міни та ракети вибухнули на прикордонні Сумської області. Місцеві жителі дістали поранення, також є зруйновані будинки.

Фото: ДПСУ

У Запорізькій області за минулу добу загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Новоданилівка, Щербаки, Мала Токмачка, Малинівка, Залізничне, Степногірськ, Білогіря, Дорожнянка, Темирівка, Ольгівська, Новоданилівка, Полтавка, Новоандріївка, Чарівне, Новоіванівка, Гуляйполе, Малі Щербаки.

Надійшло 23 повідомлення про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті ворожих обстрілів. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється.

Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово захопленої території.

Читайте також: На Харківщині на мінах підірвалися троє працівників залізниці та електромонтер

У Дніпропетровській області росіяни обстріляли із «Градів» та важкої артилерії Марганецьку, Нікопольську та Червоногригорівську громади. Без постраждалих.

У Нікополі пошкоджене приватне підприємство, кілька приватних будинків та багатоповерхівок, зруйновані господарські споруди, обірвані лінії електропередач, пошкоджений газогін. Детальна інформація уточнюється.

У Харківській області минулої доби ворог продовжив тероризувати обстрілами жителів розташованих поруч з лінією зіткнення та кордоном з рф міст і сіл Чугуївського, Куп'янського та Харківського районів.

У селі Вовчанські Хутори Чугуївського району внаслідок обстрілів пошкоджені приватні домоволодіння. У селі Болдирівка Куп'янського району через обстріли горіли склади зі зерном. У Куп'янському районі поранення дістали троє людей.

Читайте також: росіяни знищили об'єкт, який постачав електрику на Херсонщину та частину Миколаївщини

Піротехніки ДСНС продовжують розмінування території області. За добу знешкоджено 141 вибухонебезпечний предмет. Мінна небезпека на території області все ще дуже висока.

Вчора біля залізничної станції Цупівка на території Дергачівської громади Харківського району на міні підірвалися троє працівників залізниці. Вони госпіталізовані з пораненнями, медики оцінюють їхній стан як середньої тяжкості.

Крім того, в районі села Безруки вчора на міні підірвався автомобіль Харківобленерго, поранення дістав електромонтер.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили ворожі атаки біля десяти населених пунктів

У Луганській області минулої доби ЗСУ відбили атаки росіян від Новоселівського. Із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії за минулу добу росіяни відкривали вогонь по Макіївці, Невському, Новоселівському, Площанці та Стельмахівці на Куп’янському та Лиманському напрямках. Усього по позиціях захисників Луганщини ворог завдав 21 артилерійський удар, один раз атакував з повітря.

Відомо про втрати ворога після влучання у місце розміщення росіян у Мілуватці на Сватівщині. Знищено штаб підрозділу російських військ, загинули 30 осіб та більш як 20 поранені.

У Донецькій області ворог вчора завдав ракетних ударів по Вугледару та Павлівці. Вночі обстріляв околиці Мар'їнської, Торецької, Очеретинської громад. Зранку був масований артобстріл Авдіївки, центральної частини міста, влучання в районі пр. Центрального та ринку. Інформація щодо постраждалих цивільних не надходила. Дані уточнюються. По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч.

На ранок зафіксовано активізацію штурмових дій на напрямках Красногорівки, Веселого, Промки з застосуванням танків та БМП.

За минулу добу в області одна людина загинула, ще одна дістала поранення.

У Миколаївській області минулої доби ворог завдавав ударів з РСЗВ по портовій території Куцурубської громади. Руйнувань та постраждалих немає.

За інформацією оперативного командування «Південь», вчора з Кінбурнської коси війська рф з РСЗВ «Град» намагались атакувати Очаків. Удари були по акваторії та пірсах. Без постраждалих.

У Херсонській області, за інформацією ОК «Південь», ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали по дислокації ворожих підрозділів, місцях зосередження озброєння і техніки, складу з боєприпасами в Олешках.

Читайте також: Південь: Загарбники намагаються закріпитись на лівому березі Дніпра

Підтверджено знищення пускової установки С-300, ЗРК «Тор-М2» і трьох одиниць автобронетехніки. Дані про інші втрати ворога уточнюються.

Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали райони населених пунктів Дудчани, Золота Балка, Миколаївка, Милове, Чорнобаївка, Одрадокамянка та Томарине.

В результаті мінометного обстрілу Новоолександрівки Бериславського району минулої доби поранений місцевий житель, пошкоджені житлові будинки.

Фото: поліція

Триває відновлення електропостачання та ліній зв’язку на звільненій території Херсонщини. Поступово з’являтимуться пункти допомоги людям. Допомагають і сусідні регіони.

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула в інших регіонах України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-