Після відступу з Херсона рф перекине командні пункти в Генічеськ – британська розвідка

Після відступу з Херсона рф перекине командні пункти в Генічеськ – британська розвідка

Укрінформ
росія після відступу з Херсона зробила місто Генічеськ "тимчасовою столицею" окупованого регіону та, ймовірно, передислокує туди підрозділи військового управління.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у короткому зведенні британської розвідки, опублікованому у вівторок Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері.

Зазначається, що до 12 листопада російські військові майже напевно завершили виведення військ, які утримували територію на захід від річки Дніпро.

"Покинувши місто Херсон, росія зробила портове місто Генічеськ на Азовському морі "тимчасовою столицею" окупованого регіону. росія, ймовірно, також передислокує підрозділи військового управління до району Генічеська. Вибір цього району як командного вузла натякає на пріоритети та занепокоєння російського командування, яке зміцнює свою оборону на півдні України", – йдеться у зведенні розвідки.

Читайте також: росія будує лінію укріплення навколо Маріуполя та біля Херсона – розвідка Британії

У британській розвідці вважають, що місто має гарні можливості для координації дій росіян та отримання підкріплення із тимчасово окупованого Криму. "Крім того, наразі він (Генічеськ – ред.) перебуває поза досяжністю українських артилерійських систем, які завдали серйозних збитків російським польовим командним пунктам", – зазначається у дописі.

Як повідомлялося, раніше розвідка Британії заявила, що погодні умови взимку вплинуть на і без того низький моральний дух російських військових та створюватимуть проблеми з обслуговуванням обладнання.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-