На Харківщині загарбники катували людей на території сільгосппідприємства

На Харківщині загарбники катували людей на території сільгосппідприємства

Укрінформ
У Шевченківській громаді на Харківщині під час окупації загарбники катували людей за допомогою підйомника на території одного з сільськогосподарських підприємств.

Про це розповів на брифінгу в Харківському пресклубі голова Шевченківської громади Валерій Приходько, передає кореспондент Укрінформу.

“Було декілька таких місць (утримання чи катування - ред.). Одне з них - у фермерському господарстві, де працювали підйомники. Туди возили людей, зв’язували руки позаду і піднімали на підйомнику”, - сказав Приходько.

За його словами, через цю катівню пройшли деякі старости громади, керiвник мiсцевої поліції та багато поліцейських, які попри тортури відмовилися співпрацювати з ворогом.

За інформацією Приходька, загарбники били людей у будівлях поліції, військкомату та управління соціального захисту, а в селі Петрівка - катували людей у приміщенні школи.

“Після знущань у громаді людей вивозили у Куп’янськ, де була розгорнута наповну система допитів. Туди потрапили й наші люди. Фермера утримували більше півтора місяця, директора однієї з гімназій - тиждень. Пропав наш краєзнавець Андрій Булига, і до цього часу ми не знаємо, де він”, - сказав Приходько.

Читайте також: Нацполіція порушила 43 тисячі справ за фактами злочинів військових рф

Як повідомлялося, селище Шевченкове та інші населені пункти, що входять до громади, були захоплені військами рф 25 лютого. Їх деокупували 10 вересня.

Після звільнення селище зазнає обстрілів і ракетних ударів. Зокрема, 4 жовтня російські загарбники ракетами з комплексу С-300 пошкодили приватні будинки.

13 листопада війська рф випустили по смт Шевченкове сім ракет. Унаслідок обстрілу пошкоджено Будинок культури, магазини, торговельні павільйони, будівлю пошти, навчальний заклад, інфраструктурний об’єкт та дві житлові чотириповерхівки. Двоє людей зазнали поранень. Загарбники також використали С-300, ударів завдавали з території Білгородської області рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-