На Донеччині росіяни атакували прикордонників забороненими аерозольними гранатами

На Донеччині росіяни атакували прикордонників забороненими аерозольними гранатами

Укрінформ
У Донецькій області російські війська за допомогою дрона скинули на один з опорних пунктів Державної прикордонної служби України кілька аерозольних гранат К-51, один снаряд не розірвався.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДПСУ.

Після вибухів заборонених боєприпасів із сильною подразнювальною дією прикордонники протягом деякого часу утримували визначені позиції в засобах хімічного захисту.

Наголошується, що застосування боєприпасів, подразнювальна дія яких не дає військовослужбовцям ефективно чинити опір чи вести вогонь, вкотре демонструє недотримання російською федерацією правил і звичаїв ведення війни.

«Зокрема використання хімічних засобів боротьби з заворушеннями як засобів ведення війни забороняє Конвенція про заборону розробки, виробництва, накопичення, застосування хімічної зброї та про її знищення, а також Женевський протокол 1925 року про заборону застосування на війні задушливих, отруйних або інших подібних газів та бактеріологічних засобів», — підкреслили в ДПСУ.

Читайте також: росія застосувала в Бахмуті фосфорні бомби - перехоплення СБУ

За даними відомства, російські війська вже неодноразово використовували гранати К-51 із сильно подразнювальною речовиною, що заборонено Конвенцією про хімічну зброю. «Проте українські захисники готові до таких дій ворога та вміють їм протидіяти», — додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок 14 листопада російські війська зосереджували зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках, також продовжували обладнувати оборонні рубежі на лівому березі Дніпра.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-