На півдні ЗСУ завдали ударів по нових позиціях ворога

На півдні ЗСУ завдали ударів по нових позиціях ворога

Укрінформ
На півдні Сили оборони України здійснюють зачистку визволених територій, нові позиції російських військ зазнали вогневого ураження ракетно-артилерійських підрозділів.

Як передає Укрінформ, про це оперативне командування «Південь» повідомляє у Фейсбуці.

«Обстановка в нашій зоні відповідальності і в Таврійському операційному районі, зокрема, залишається складною, але контрольованою», — зазначили в командуванні.

Повідомляється, що у визволених населених пунктах Херсонської й Миколаївської областей підрозділи Сил оборони України проводять стабілізаційні заходи та закріплюються на знову зайнятих позиціях.

Читайте також: В Україні на всіх фронтах потужні і загартовані у боях командувачі – Маляр

Українські захисники зачищають звільнені від ворога території, зокрема вишукують перевдягнених російських військових та полишену техніку, поповнюючи обмінний фонд і «той самий російський ленд-ліз».

Противник зі свого боку облаштовує фортифікацію оборонних рубежів на лівому березі Дніпра й намагається утримати тимчасово захоплені території. Водночас здійснює вогневий вплив по позиціях Сил оборони та по щойно визволених населених пунктах Херсонської й Миколаївської областей.

Загарбники не припиняють ведення повітряної розвідки з метою виявлення позицій Сил оборони й коригування артилерійського вогню. У Херсонській області протягом ночі зафіксовані польоти близько 15 безпілотних «шпигунів» ворога в Бериславському, Херсонському та Каховському районах.

Читайте також: Бійці ВМС за тиждень знищили понад 159 загарбників і десятки одиниць ворожої техніки

Зазначається, що російські війська продовжують вести активну оборону по усій лінії зіткнення, застосовуючи реактивні системи залпового вогню, артилерійські системи різних калібрів і міномети.

Протягом ночі росіяни накривали артилерійським та мінометним вогнем позиції українських підрозділів і щойно визволені територіальні громади на північному сході Бериславського району. Постраждалих і втрат, за даними ОК «Південь», немає.

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони України теж завдавали вогневих ударів по нових позиціях ворога і районах зосередження живої сили, техніки й озброєння. Втрати противника за минулу ніч дорозвідуються.

Читайте також: Єрмак - про звільнення Херсона: Все тільки починається

У складі ворожого флоту, за інформацією командування, налічується 19 кораблів і катерів, зокрема один ракетоносій, оснащений вісьмома «Калібрами». Усі вони маневрують уздовж узбережжя Криму.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 12 листопада російські війська били з важкої артилерії й реактивних систем залпового вогню «Град» по Дніпропетровській області. Від ворожих ударів потерпали Марганецька, Червоногригорівська й Нікопольська громади.

Фото: ОК "Південь", Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-