росіяни за добу атакували 11 регіонів України

росіяни за добу атакували 11 регіонів України

Укрінформ
російські війська за добу здійснили обстріли 11 областей України.

Як передає Укрінформ, про це ідеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію у регіонах України станом на 9:00 суботи, 12 листопада.

У Сумській області російські війська зранку обстріляли з РСЗВ Середино-Будську міську територіальну громаду Шосткинського району. За попередніми даними, втрат та руйнувань немає. Детальна інформація уточнюється.

У Запорізькій області минулої доби загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Новоандріївка, Кам’янська, Білогір’я, Оріхів, Червоне, Малинівка, Щербаки, Новоселівка, Таврійське, Успенівка, Мала Токмачка, Новоданилівка, Гуляйполе, Темирівка, Полтавка, Залізничне, Ольгівське, Дорожнянка, Чарівне, Степове, Малі Щербаки.

Надійшло 27 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті ворожих обстрілів. Детальна інформація уточнюється.

У Дніпропетровській області ворог знову обстрілював Нікопольщину. росіяни вдарили по трьох громадах - Марганецькій, Нікопольській та Червоногригорівській. Без постраждалих. Пошкоджені будинки. Детальна інформація уточнюється.

У Харківській області минулої доби ворог обстрілював мирне населення прилеглих до лінії зіткнення та кордону з рф населених пунктів Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів.

У с. Вовчанські Хутори Чугуївського району загарбники пошкодили об'єкти фермерських господарств, виникли пожежі. Без постраждалих. У Чугуївському районі внаслідок ворожих обстрілів дістала поранення 80-річна жінка, її госпіталізували. У Салтівському районі Харкова на касетному боєприпасі підірвалися та дістали поранення двоє хлопців - 15 та 12 років. Їх госпіталізували. В області високий рівень мінної небезпеки.

Читайте також: росіяни не припиняють спроб зайти в Бахмут попри величезні втрати – Кириленко

У Луганській області підрозділи Сил оборони України відбили чотири атаки загарбників. Із танків та різнокаліберної артилерії росіяни обстріляли території шести населених пунктів на Куп’янському та Лиманському напрямках - М’ясожарівка, Білогорівка, Макіївка, Невське, Новоселівське і Стельмахівка. По позиціях захисників Луганщини ворог завдав 17 артобстрілів та один авіаудар.

На тимчасово захоплених територіях росіяни все частіше використовують будівлі та територію релігійних організацій, закладів освіти і охорони здоров’я для розміщення військовослужбовців та техніки. Вогневі позиції мінометів і артилерії також облаштовують навкруги, прикриваючись населенням та працівниками цих закладів.

У Донецькій області росіяни вночі обстріляли Очеретинську військову адміністрацію по лінії фронту. Протягом доби ворог здійснював спроби наступу в районі сіл Первомайське, Невельске та Красногорівка, Веселе. Вночі росіяни інтенсивно обстрілювали Соледарську ВА, а зранку - артилерійський обстріл с. Новоукраїнка, що поблизу Вугледара.

В Авдіївській військовій адміністрації вночі зафіксовані поодинокі удари як по старій частині, так і по центральній. По лінії оборони навколо міста обстріли тривали майже всю ніч. Під ворожим вогнем опинились Опитне, Водяне, Первомайське, Невельське.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-