росія надає пріоритет ударам по цивільних цілях - міноборони Британії

росія надає пріоритет ударам по цивільних цілях - міноборони Британії

Укрінформ
російська федерація надає пріоритет ударам по цивільних об’єктах в Україні, намагаючись цими атаками послабити моральний дух українців.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на дані розвідки повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Твіттері.

"З 10 жовтня росія атакувала Україну серією ударів по електроенергетичній інфраструктурі. На сьогодні ці атаки йдуть хвилями. Останні інтенсивні удари були завдані 31 жовтня, коли вперше цілями стали об’єкти гідроелектростанцій", – заявили в британському оборонному відомстві.

У міноборони Сполученого Королівства зазначили, що російські удари призвели до значних пошкоджень енергомережі та електростанцій, а планові та аварійні відключення електроенергії стали звичним явищем у деяких частинах України, особливо у Києві.

Читайте також: На Київщині заборонили використання святкової ілюмінації

"Відновлюваність різна, і вплив ударів навряд чи буде відчуватися рівномірно. Погіршення стану мереж через російські удари майже напевно матиме наслідки для взаємопов’язаних систем водопостачання та опалення, що найбільше відчує цивільне населення взимку", – зазначили у відомстві.

У міноборони Британії також застерегли, що російські удари по критичній енергетичній інфраструктурі матимуть "невибірковий вплив на такі важливі функції, як охорона здоров’я та опалення".

"Постійне надання пріоритету критичній національній інфраструктурі над військовими цілями рішуче свідчить про намір росії вдарити по моральному духу цивільного населення", – констатували у відомстві.

Читайте також: Затягування «блекаутів» в Україні загрожує ще більшим зниженням ВВП - Мінекономіки

Як повідомляв Укрінформ, раніше британський уряд оголосив про забезпечення постачання близько тисячі додаткових ракет "земля-повітря" в Україну, щоби допомогти їй посилити протиповітряну оборону на тлі обстрілів з боку рф української інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-