На правому березі Дніпра залишаються війська рф, ЗСУ готові до підступних дій ворога

На правому березі Дніпра залишаються війська рф, ЗСУ готові до підступних дій ворога

Укрінформ
На Херсонщині росіяни частково відводять війська, але на правому березі Дніпра залишаються їхні підрозділи, тому ЗСУ готові до будь-яких підступних дій ворога.

Про це заявила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає Укрінформ.

«Ми ретельно спостерігаємо за тим, що відбувається в стані ворога на Херсонщині, як вони змінюють свої позиції, для чого і до чого готуються. Можемо констатувати, що вони частково відводять свої озброєння та техніку, дійсно на лівому березі облаштовують рубежі оборони. Але і на правому березі вони ще є: і підрозділи, і рубежі оборони, і наявність зброї і техніки», - сказала Гуменюк.

Говорячи про можливий обманний маневр росіян, вона зазначила, що Сили оборони знають про підступність ворога, відтак, готові до будь-якого розвитку подій.

Щодо інформації про мінування ворогом Херсона Гуменюк зауважила, що це - стала практика окупантів, що вони вже демонстрували в різних регіонах України.

Читайте також: Ворог укріплює позиції на лівому березі Херсонщини та на Запоріжжі

«Ми були готові до таких мінувань і з місцевим населенням проводилась відповідна робота на визволених територіях. Усвідомлюємо, що це може бути і тут. У нас є потужний зв’язок з силами спротиву, які працюють на тимчасово окупованій території. Тому ретельно збираємо інформацію про ті об’єкти і ділянки місцевості, які можуть бути під подібною загрозою. Намагаємось захистити життя наших підрозділів і всіх мирних жителів» - наголосила Гуменюк.

Як повідомлялося, раніше командувач російського угруповання окупаційних військ сергій суровикін під час доповіді міністрові оборони росії сергію шойгу заявив про залишення Херсона і відведення військ на лівий берег Дніпра, і той підтримав це рішення.

Президент України Володимир Зеленський сказав, що вважає заяви російської федерації про перекидання військ та евакуацію з Херсона і всього регіону інформаційною операцією, оскільки всі найбільш підготовлені війська рф залишаються на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-