Загарбники перегруповуються на Південнобузькому напрямку – командування

Загарбники перегруповуються на Південнобузькому напрямку – командування

Укрінформ
Війська рф у Південнобузькому операційному районі здійснюють перегрупування сил та частково відводять війська на лівий берег Дніпра.

Про це у Фейсбуці повідомляє ОК «Південь», передає Укрінформ.

«У Південнобузькому операційному районі противник веде перегрупування та здійснює заходи щодо часткового відведення військ на лівий берег Дніпра. Протягом минулої доби наші війська на стику Херсонщини і Миколаївщини посунули лінію фронту на 7 кілометрів. Звільнили майже 260 кв. км територій та 12 населених пунктів», - йдеться в повідомленні.

Водночас зазначається, що загарбники продовжують обстріли і визволених територій, і глибоко тилових районів.

Читайте також: Залужний: 9 листопада ЗСУ взяли під контроль 12 населених пунктів біля Херсона

Крім того, за інформацією ОК "Південь", протягом ночі окупанти випустили 20 реактивних снарядів з систем залпового вогню, пошкодивши приватні будинки, багатоповерхівку, господарчі споруди та об’єкти міської інфраструктури у Нікополі. Поранено цивільну особу.

Крім того, під вогнем опинилась Червоногригорівська громада району, де було пошкоджено декілька багатоквартирних будинків та лінію електропередач. Також ворог двічі обстріляв Марганецьку громаду зі ствольної артилерії, минулося без людських втрат.

Уранці загарбники обстріляли нещодавно звільнену Золоту Балку Новоолександрівської громади на Херсонщині, намагалися влучити в пункти видачі гуманітарної допомоги та в адміністративні будівлі. Пошкоджено приватні обійстя, постраждалих немає.

Читайте також: ЗСУ продовжують наступальну операцію за своїм планом – Генштаб

Ракетно-артилерійськими підрозділами Сил оборони виконано три десятки вогневих завдань по районах зосередження окупаційних підрозділів та військової техніки. Втрати ворога дорозвідуються, зазначають в ОК.

У пресслужбі також наголосили, що під час військової операції, яка зараз проводиться, необхідно дотримуватись інформаційної тиші. Звільнення територій та населених пунктів триває, але проголошення їх передбачає комплекс заходів із забезпечення безпеки населення і підрозділів.

Як повідомляв Укрінформ, Збройні сили України з 24 лютого по 10 листопада ліквідували близько 78 тисяч 690 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-