Відступ армії рф із Херсона стане ще однією перемогою України – Столтенберг

Відступ армії рф із Херсона стане ще однією перемогою України – Столтенберг

Укрінформ
росія зазнає сильного тиску в Україні після того, як наказала вивести свої війська з Херсона, і цей відступ рф стане ще однією перемогою України.

Про це у четвер заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу в Римі після зустрічі з прем’єр-міністром Італії Джорджією Мелоні, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Очевидно, що росія перебуває під сильним тиском, і якщо вони залишать Херсон - це буде ще одна перемога України», - заявив очільник Альянсу.

Столтенберг наголосив, що найближчими днями НАТО спостерігатиме, чи справді російські війська відступлять з західного берега Дніпра.

Читайте також: росіяни намагалися обстріляти пункт видачі гуманітарної допомоги на Херсонщині

Він знову наголосив, що НАТО підтримуватиме Україну «стільки, скільки буде потрібно».

«Безпрецедентна підтримка, яку надають союзники по НАТО, включаючи Італію, щодня змінює ситуацію на полі бою і залишається життєво важливою для просування України», — сказав генсек НАТО.

Мелоні, яка вступила на посаду прем'єр-міністра Італії минулого місяця, заявила, що її уряд залишається відданим захисту «територіальної цілісності, суверенітету та свободи України».

Читайте також: Залужний: 9 листопада ЗСУ взяли під контроль 12 населених пунктів біля Херсона

Як повідомлялося, раніше командувач російського угруповання окупаційних військ сергій суровікін під час доповіді міністрові оборони росії сергію шойгу заявив про залишення Херсона і відведення військ на лівий берег Дніпра, і той підтримав це рішення.

Президент Володимир Зеленський сказав, що вважає заяви російської федерації про перекидання військ та евакуацію з Херсона і всього регіону інформаційною операцією, оскільки всі найбільш підготовлені війська рф залишаються на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-