Авіація ЗСУ завдала 16 ударів - уражені пункти управління і ППО ворога

Авіація ЗСУ завдала 16 ударів - уражені пункти управління і ППО ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по військах російської федерації 16 ударів.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 8 листопада противник зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках та намагається утримати тимчасово захоплені території. Водночас ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках.

Читайте також: росіяни обстріляли Херсонщину з РСЗВ, є поранені

російські війська обстрілюють підрозділи Сил оборони України вздовж лінії зіткнення, здійснюють фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку.

Загарбники продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі й помешканнях цивільного населення України, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Зокрема, за добу війська рф здійснили три ракетні й десять авіаційних ударів, унаслідок чого постраждали райони населених пунктів Харківської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Читайте також: Кім спростував заяви стремоусова про «затишшя» на півдні: ЗСУ там добре працюють

На Волинському й Поліському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала. республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України, надаючи для цього інфраструктуру, територію та повітряний простір.

На території білорусі триває формування російсько-білоруського угруповання військ. Зберігається загроза здійснення противником авіаційних ударів із застосуванням ударних безпілотників з території та повітряного простору цієї країни.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли. Зокрема, на Сіверському вдарив по районах населених пунктів Ободи, Павлівка й Покровка Сумської області, застосувавши міномети, реактивну та ствольну артилерії.

Читайте також: росіяни обстріляли вісім областей за добу, на сході йдуть запеклі бої - зведення ОВА

На Слобожанському напрямку російські війська обстріляли з танків, мінометів, реактивної та ствольної артилерії райони Амбарного, Бударків, Вільхуватки, Дворічної, Козачої Лопані, Красного, Огірцевого, Соснівки й Стариці Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках загарбники били з артилерії різних типів по районах Вишневого, Куп’янська, Крохмального й Кислівки Харківської області, Греківки, М’ясожарівки, Макіївки і Невського Луганської області, а також Лимана, Тернів, Торського та Ямполівки Донецької області.

На Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної артилерії й реактивних систем залпового вогню росіяни обстріляли райони Андріївки, Бахмута, Бахмутського, Білогорівки, Залізного, Кліщіївки, Майорська, Опитного, Північного, Роздолівки, Соледара та Яковлівки Донецької області.

На Авдіївському напрямку війська рф завдали ударів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Авдіївки, Водяного, Красногорівки, Мар’їнки, Невельського, Новомихайлівки, Опитного й Первомайського Донецької області.

На Новопавлівському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії ворог бив по районах Великої Новосілки, Володимирівки, Времівки, Вугледара, Микільського, Нескучного, Новополя, Павлівки і Пречистівки Донецької області.

На Запорізькому напрямку з артилерії різних типів загарбники вдарили по районах Варварівки, Гуляйполя, Залізничного, Малих Щербаків, Новоданилівки, Ольгівського, Степового, Темирівки, Успенівки та Чарівного Запорізької області.

На Південнобузькому напрямку ворожих обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони понад 30 населених пунктів, що межують із лінією зіткнення. Зокрема, ідеться про Благодатне, Нову Кам’янку, Сухий Ставок Херсонської області, Василівку, Кобзарці та Широке Миколаївської області.

Читайте також: Ворог завдав ракетних ударів по цивільній інфраструктурі на Херсонщині, є загиблі та поранені

За даними Генерального штабу, російські військові продовжують вдаватися до мародерства й знищення цивільної інфраструктури на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Так, 7 листопада через дамбу Каховської ГЕС рухалися колони вантажних автомобілів з побутовою технікою та будівельними матеріалами. Триває демонтаж і вивезення загарбниками обладнання й веж мобільного звʼязку українських операторів.

Встановлено, що в районі міста Берислав росіяни підірвали лінії електропередач й устаткування сонячної електростанції. З Херсонського обласного музею Шовкуненка загарбники вивезли всі художні цінності, меблі та обладнання.

З метою розслідування значних втрат особового складу підрозділів

155-ої окремої бригади морської піхоти збройних сил російської федерації на території України в Донецьк була направлена група представників слідчого комітету рф.

У Мелітопольському й Михайлівському районах Запорізької області загарбники примушують місцеве населення отримувати російські паспорти, відбираючи паспорти громадянина України, та погрожують переселенням.

Читайте також: росіяни посилюють угруповання поблизу Каховської ГЕС – Хлань

Українська авіація протягом доби завдала по ворогу 16 ударів, уразивши чотири пункти управління, вісім районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири позиції засобів протиповітряної оборони загарбників.

Підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони за добу уразили

чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення російської федерації захисники України ліквідували вже близько 77 тисяч 170 загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-