Україна просить США надати системи C-RAM для боротьби з іранськими дронами – ЗМІ

Україна просить США надати системи C-RAM для боротьби з іранськими дронами – ЗМІ

Укрінформ
Українська влада звернулася до США з проханням надати додаткові системи протиповітряної оборони для захисту від атак іранських дронів-камікадзе, які росія використовує проти України, починаючи з вересня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ABC News із посиланням на лист Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука до Конгресу США.

Зазначається, що у своєму листі глава українського парламенту закликає США надати Україні високомобільні системи протиповітряної оборони, відомі як C-RAM, заявляючи, що вони допоможуть захистити "важливі об'єкти, особливо важливі електростанції".

C-RAM мають вбудований радар для відстеження вхідних загроз і велику скорострільну гармату для їх збивання, причому найефективніші із цих систем здатні здійснювати 4500 пострілів на хвилину.

У Міністерстві оборони США відмовилися давати коментарі з приводу конкретної номенклатури озброєння, що постачається або постачатиметься Україні, однак речник Пентагону підполковник Гаррон Гарн, зазначив, що підтримка США “зосереджується на обладнанні, яке є актуальним для поточної боротьби”.

“Ми цілодобово працюємо над виконанням першочергових запитів України на безпекову допомогу, доставляючи зброю зі складів США, коли вона є”, – додав він.

Читайте також: Глава Пентагону обговорив з італійським колегою підтримку ППО України

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчими тижнями очікуються хороші новини щодо систем протиповітряної та протиракетної оборони для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-