Українська авіація на півдні вісім разів ударила по позиціях ворога

Українська авіація на півдні вісім разів ударила по позиціях ворога

Укрінформ
На Південнобузькому напрямку за минулу добу авіація ЗСУ завдала вісім ударів по ворожих позиціях, у тому числі чотири - по системах протиповітряної оборони.

Таку інформацію оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Оперативна обстановка в нашій зоні відповідальності залишається напружено складною, але підконтрольною Силам оборони. У південнобузькому операційному районі суттєвих змін не зазнала. Противник продовжує оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі», - йдеться в повідомленні.

Ворог обстрілює позиції українських захисників, прилеглі територіальні громади та віддалені тилові райони, тероризуючи мирне населення.

Зафіксовано польоти близько пів сотні БПЛА, які уточнюють положення українських військ та корегують вогонь артилерії.

«На Миколаївщині, вишукуючи системи протиповітряної оборони, ворог наніс ураження ракетою класу «повітря – земля» Х-31 з літака Су-35 по території Баштанського району. Без людських втрат. По Куцурубській громаді Миколаївської області ворог гатив з «Градів». Без людських втрат», - зазначають в ОК «Південь».

Читайте також: російські загарбники сьогодні завдали ударів по більш ніж 50 населених пунктах – Президент

Протягом дня тривали обстріли нещодавно звільнених територій Херсонщини. У районі Нової Кам’янки ворог завдав чотири авіаудари. По Золотій Балці було спрямовано зенітні ракети С-300, пошкоджено будівлю школи. Люди не постраждали.

По інших населених пунктах ворог спрямував ударні безпілотники типу «Ланцет». В Нововоскресенському – влучання сталося по відкритій поверхні, без людських втрат. А в Червоному дрон-камікадзе був збитий на підльоті до цілі.

Двічі за день росіяни застосували РСЗВ «Ураган» по Нікопольському району. У двох громадах – Мирівській і Марганецькій – зафіксовано влучання у приватний сектор із пошкодженням обійсть. Без постраждалих.

Як зазначається, авіація ЗСУ завдала вісім ударів, з яких два - по опорних пунктах, чотири - по системах протиповітряної оборони та два - по скупченню ворожої техніки.

Читайте також: Бої на півдні: ЗСУ знищили пункт управління безпілотниками та три склади з боєприпасами

Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано понад 180 вогневих завдань.

Підтверджені втрати ворога становлять: 32 загиблих, зенітно-ракетний комплекс «Стріла», танк, дві гармати-гаубиці, вісім одиниць автобронетехніки та склад боєприпасів у Бериславському районі.

За уточненою інформацією, в ніч проти неділі в Голій Пристані було знищено суттєві запаси палива окупантів.

«У Чорному морі на чергуванні сім кораблів недофлоту противника, які маневрують поблизу узбережжя Криму. Серед них один ВДК, а ось ракетоносіїв знову не виявлено», - додали в ОК «ПІвдень».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-