На Херсонщині російські загарбники готують криваві провокації — ОВА

На Херсонщині російські загарбники готують криваві провокації — ОВА

Укрінформ
Війська рф найближчими днями можуть обстріляти житлові райони Херсонщини.

Про це у Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич з посиланням на Головне Управління розвідки Міноборони, передає Укрінформ.

«Рашисти готують криваві провокації на Херсонщині. Найближчими днями є висока ймовірність, що російські окупанти обстріляють житлові райони області, аби звинуватити в цьому Збройні сили України», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що росіяни розсилають SMS жителям тимчасово загарбаної Херсонщини, в яких повідомляється про начебто намір командування ЗСУ здійснити масований артилерійський обстріл цивільної інфраструктури. Людей закликають до так званої «евакуації». Також місцевих попереджають про запровадження комендантської години протягом доби.

Читайте також: росіяни примусово «евакуюють» у рф дітей та літніх людей з інтернатів і пансіонатів Херсонщини

За інформацією української розвідки, вороги, прикриваючись цивільними, протягом трьох діб через Каховську ГЕС перекидають свою техніку та автомобілі з награбованим майном.

У населених пунктах області, що знаходяться на правому березі Дніпра, окупанти масово займаються мародерством. Зокрема, у Бериславському районі грабують приватні оселі, магазини та склади.

У смт Любимівка військові зс рф вилучають практично весь наявний автотранспорт: автобуси, легкові автомобілі, вантажівки. Повністю розграбовані місцеві СТО та автопарки.

Вздовж гирла Дніпра проводиться рекогностування місцевості. Із місцевих рад населених пунктів, розташованих по лінії Дніпра, вивезли всю документацію. У самих приміщеннях облаштовано ворожі комендатури. В селах Ольгівка та Токарівка загарбники підірвали вишки мобільного зв’язку українських операторів.

Читайте також: Загарбники знищили з «Граду» дитсадок на Херсонщині

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині російські загарбники посилили фільтраційні заходи на лівобережжі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-