Ворог за добу завдав чотири ракетних та 12 авіаційних ударів по Україні

Ворог за добу завдав чотири ракетних та 12 авіаційних ударів по Україні

Дані Генштабу
Укрінформ
російські загарбники упродовж доби завдали 4 ракетних та 12 авіаційних ударів, здійснили понад 14 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

У Генштабі уточнили, що ворожих ударів зазнали райони близько 10 населених пунктів Донецької, Луганської, Дніпропетровської та Херсонської областей.

На Слобожанському напрямку загарбники здійснили обстріли з танків, мінометів, реактивної та ствольної артилерії в районах населених пунктів Уди, Висока Яруга, Стрілеча, Огірцеве, Гатище, Стариця, Вовчанськ, Дворічанське, Чугунівка та Дворічна.

На Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів в районах населених пунктів Кислівка, Котлярівка, Крохмальне, Новоселівське, Стельмахівка, М’ясожарівка, Андріївка, Невське, Серебрянка, Верхньокам’янське та Спірне.

На Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Білогорівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Майорськ, Кліщіївка, Андріївка, Курдюмівка, Озарянівка та Майорськ.

На Авдіївському напрямку – з танків та усього спектру артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Георгіївка, Мар’їнка, Парасковіївка, Новомихайлівка та Єлизаветівка.

На Новопавлівському напрямку росіяни стріляли з танків та різнокаліберної артилерії в районах Вугледара, Павлівки, Времівки, Новосілки та Новополя.

На Запорізькому напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Ольгівське, Червоне, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпільське, Чарівне та Новоданилівка.

На Південнобузькому напрямку обстрілів з усього спектру артилерії зазнають населені пункти, що поряд з лінією зіткнення. Зокрема, під вогневе ураження з РСЗВ потрапила Іллінка Дніпропетровської області.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, зазначили в Генштабі, додавши, що білорусь і надалі підтримує збройну агресію рф проти України, надаючи їй військову інфраструктуру, територію та повітряний простір. Триває перекидання підрозділів збройних сил рф на територію білорусі для створення спільного російсько-білоруського угруповання військ.

Також зберігається загроза завдання ударів противником та задіяння ударних БпЛА з території та повітряного простору білорусь.

За даними Генштабу, противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Ворог проводить обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Читайте також: На Донеччині ЗСУ знищили два ворожі танки та три БМП

Як повідомлялося, Збройні сили України з 24 лютого по 7 листопада ліквідували близько 76 460 російських військових, що на 530 більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-