У Повітряних силах назвали спосіб ефективної протидії іранським ракетам

У Повітряних силах назвали спосіб ефективної протидії іранським ракетам

Укрінформ
Україна разом із партнерами вже працює над пошуком протидії новій загрозі, яка може виникнути у разі передачі Іраном росії балістичних ракет.

Про це сказав речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в Медіа Центрі Україна - Укрінформ.

“У принципі, нічого нового для України не створюють (іранські ракети — ред.), тому що є “Іскандери”, які росія застосовує із першого дня війни, а це також балістика. Але це нова загроза, так само як і “Shahed”. На балістичні ракети треба реагувати, треба знищувати там, мабуть, звідки їх запускають, тому що з балістикою у нас немає ефективних засобів боротьби, крім як знищення фізичного ще на стадії запуску. Таким чином, думаю, що вище військове керівництво і наші партнери вже над цим питанням працюють, шукають ефективні шляхи щодо протидії цим новим загрозам”, - сказав Ігнат.

Читайте також: У Повітряних силах не сумніваються, що росія продовжить атаки на критичну інфраструктуру

Він зазначив, що ГУР МОУ має більше інформації щодо ситуації із передачею Іраном росії ракет. З українською розвідкою даними діляться і міжнародні партнери.

“Щодо ракет іранських, які потенційно можуть бути передані росії, немає інформації про те, наскільки точною є ця зброя. Іран її зробив порівняно недавно, у 2000-их роках. Та, яка до 300 км дальності, і та, яка до 700 км - це ще розробки радянських часів, які Іран отримав від росії й дещо модернізував... Інформації щодо точності та ефективності цих ракет поки що немає. Будемо сподіватися, що не є такою вже страшною ця зброя. Але загроза є, і треба їй протидіяти”, - підкреслив речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: У росії залишилося близько 120 «Іскандерів» - розвідка

Як повідомляли ЗМІ, іранська влада готується до передачі рф балістичних ракет, які, ймовірно, будуть використані росією у війні проти України. Зокрема, що за даними представників служб безпеки США та союзників, ідеться про постачання Іраном росії балістичних ракет класу «земля-земля», таких як Fateh-110 та Zolfaghar, що здатні вражати цілі на відстані 300 та 700 км відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-