У Сєвєродонецьку росіяни вилучили зі стихійних поховань 396 тіл жертв своєї агресії - Гайдай

У Сєвєродонецьку росіяни вилучили зі стихійних поховань 396 тіл жертв своєї агресії - Гайдай

Укрінформ
російські загарбники почали вилучати зі стихійних поховань на території Сєвєродонецької громади останки жертв власної агресії.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

росіяни захопили Сєвєродонецьк ще на початку літа, "але в них була купа справ. Як то не відновити газопостачання, не зробити опалення, не вивезти з міста тонни сміття, не організувати освітній процес, загубити гроші, спрямовані на компенсацію за зруйноване майно. Щоправда, так званий "референдум" вони організувати змогли. Окупанти дочекалися листопада, доки земля замерзне, і почали вилучати зі стихійних поховань на території Сєвєродонецької громади рештки жертв російської агресії. Знайшли тіла 396 осіб", - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Армії рф поставили завдання прорвати оборону ЗСУ на Луганщині – Гайдай

Як зауважили в ОВА, "до травня включно українська влада здійснювала поховання усіх знайдених загиблих та померлих власною смертю на кладовищі біля Лісової Дачі. Як ховали людей після захоплення міста – бачите самі".

Також в ОВА повідомили, що якщо раніше сєвєродончани, яким опалення так і не зробили, розраховували перезимувати в навколишніх селах, то віднедавна їхати туди стало вкрай небезпечно.

У Борівському та Щедрищевому відбуваються масові обшуки, загарбники вилучають мобільні телефони, деяких людей вивозять у невідомому напрямку. Лише зі Смолянинового забрали близько 30 осіб. У спорожнілі будинки цього населеного пункту, а також Новоахтирки, заселяють частково мобілізованих росіян.

В ОВА також додали, що "в Лисичанську сталася чергова "бавовна" – завдано ураження по підрозділу батальйону "Ахмат". Втрати окупантів склали понад 30 вбитими та до 15 осіб пораненими".

Читайте також: На Луганщині росіяни по 10 разів за добу штурмують ділянки на фронті — Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, в Луганській ОВА заявляють про надходження інформації про масові викрадення людей у Новопсковській та Міловській громадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-