Авіація ЗСУ за добу завдала по загарбниках 18 ударів

Авіація ЗСУ за добу завдала по загарбниках 18 ударів

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по російських загарбниках 18 ударів, зокрема під вогневе ураження потрапила позиція засобів протиповітряної оборони ворога.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала по ворогу 18 ударів. Під ураження потрапили 17 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також позиція засобів протиповітряної оборони окупантів. Підрозділи протиповітряної оборони збили три БпЛА", - йдеться у повідомленні.

Крім того, українські ракетні війська та артилерія за добу уразили два пункти управління, 10 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, дві станції радіоелектронної боротьби та низку інших важливих військових об’єктів противника.

Читайте також: Генштаб показав, як ЗСУ на «Гепардах» охороняють українське небо

Повідомляється, що росіяни намагаються утримати тимчасово захоплені території, зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Водночас ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

За добу російські війська завдали три ракетні та три авіаційні удари, здійснили понад п'ять обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Так, ворожих ударів зазнали райони семи населених пунктів Запорізької, Донецької, Луганської, Миколаївської та Сумської областей.

Згідно з повідомленням, ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Ворожба, Середина Буда та Бунякине Сумської області;
  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Невське, Білогорівка та Площанка;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Андріївка та Опитне;
  • на Авдіївському напрямку – з танків та усього спектру артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Красногорівка, Мар’їнка, Невельське, Новомихайлівка, Опитне та Первомайське;
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Водяне, Вугледар, Времівка, Павлівка, Новомихайлівка та Гуляйполе.

Крім того, на Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 30 населених пунктів, що поряд з лінією зіткнення. Зокрема, Правдине, Шевченкове, Кобзарці, Білогірка, Мала Сейдеминуха, Нова Кам’янка, Велика Олександрівка та Новокиївка. Крім того, ворог продовжував вести повітряну розвідку, активно застосовуючи БпЛА. Здійснив понад 65 вильотів.

Читайте також: На Херсонщині українські захисники знищили ворожий склад з боєприпасами

Зазначається, що білорусь і надалі підтримує збройну агресію російської федерації проти України, приймає та розміщує російських військовослужбовців, надає полігони для підготовки. Зберігається загроза завдання противником ударів та задіяння ударних БпЛА з території та повітряного простору республіки білорусь.

Як повідомлялося, із 24 лютого втрати російської армії в Україні склали 75 930 осіб, за добу 5 листопада українські захисники знищили 490 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-