росія не вивела в Чорне море жодного носія ракет «Калібр»

росія не вивела в Чорне море жодного носія ракет «Калібр»

Укрінформ
У Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають сім російських кораблів, серед них жодного носія ракет типу «Калібр».

Як передає Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Фейсбуці.

«В Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 7 ворожих кораблів, серед яких 0 носіїв крилатих ракет «калібр», загальний залп – 0 ракет», – ідеться в повідомленні.

В Азовському морі, за даними ВМС, ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до двох кораблів і катерів. У Середземному морі зафіксовані 10 російських кораблів, зокрема п'ять ракетоносіїв із загальним залпом 76 «Калібрів».

За добу в інтересах російської федерації прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 37 суден, три з яких рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 40 суден, вісім з яких продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: росіяни вночі вдарили по Запоріжжю ракетами С-300

Наголошується, що росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 5 листопада в Чорному морі на бойовому чергуванні перебували сім ворожих кораблів, зокрема один ракетоносій із вісьмома «Калібрами» на борту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-