Президент: Щодоби ми збиваємо мінімум по десять іранських дронів

Президент: Щодоби ми збиваємо мінімум по десять іранських дронів

Укрінформ
Україна щоденно збиває як мінімум по десять іранських дронів Shahed-136, хоча іранський режим стверджує, що нібито дав небагато дронів росії.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у своєму відеозверненні, передає Укрінформ.

"Сьогодні з’явилися повідомлення з Ірану, від офіційних представників. Там вирішили визнати, що таки постачали дрони для російського терору. Але й у цьому визнанні вони збрехали. Ми щодобово збиваємо іранські дрони мінімум по десять штук, а іранський режим стверджує, що нібито дав небагато і ще до початку повномасштабного вторгнення. Тільки протягом одного вчорашнього дня були знищені 11 «Шахедів». Ми точно знаємо, що іранські інструктори вчили російських терористів користуватися дронами, а в Тегерані про це взагалі мовчать", - сказав Зеленський.

За його словами, якщо Іран й надалі брехатиме, то це означає, що світ докладатиме ще більше зусиль, щоб розслідувати терористичну співпрацю російського та іранського режимів і те, чим росія платить Ірану за таке спільництво. "Не буде такого в сучасному світі, щоб хтось із терористів чи їхніх спільників залишився непокараним", - додав Президент.

Читайте також: Україна й далі вживатиме жорстких заходів, аби Іран не постачав дрони росії - МЗС

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Ісламської Республіки Хосейн Амір Абдоллахіян заявив, що Іран постачав безпілотники до росії, але зробив це ще до початку вторгнення росії в Україну.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-