Канада запровадила санкції проти гаїтянських політиків

Канада запровадила санкції проти гаїтянських політиків

Укрінформ
Канада наклала санкції на двох відомих гаїтянських політиків за підтримку ними банд, що чинять безлад у країні.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві оголосила міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Канада не стоятиме осторонь, поки банди та їх прибічники тероризують жителів Гаїті. Ми тиснемо на цих осіб, аби примусити їх припинити безглузде насильство. Міжнародна спільнота має відігравати важливу роль, і нам слід зробити все можливе, аби допомогти гаїтянцям та сприяти підтримці прав людини, демократії й міжнародного миру”, - сказала Жолі.

Читайте також: Канада допоможе Україні з розмінуванням деокупованих територій

У МЗС уточнили, що канадські обмежувальні заходи стосуються чинного та колишнього президентів сенату Гаїті Джозефа Ламберта і Юрі Латорту. Усе їх майно на території Канади заморожується, а їм самим забороняється в’їзд до країни.

“Канада має причини вважати, що ці особи використовують свій статус чинного та колишнього держслужбовців для захисту й сприяння незаконним діям збройних кримінальних угруповань, у тому числі відмивання коштів та інших корупційних діянь”, - зазначили у відомстві.

Читайте також: Канада наказала китайським компаніям залишити ринок критичних мінералів

У міністерстві додали, що запровадили санкції у погодженні із США та мають намір “розглянути подальші санкції проти більшої кількості фізичних та юридичних осіб, а також інші заходи для тиску на відповідальних за насильство й нестабільність на Гаїті”.

На Гаїті з вересня триває гуманітарна криза, викликана блокуванням збройними угрупованнями основного вантажного порту, через який острівна країна отримує більшість пального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-