Авіація ЗСУ за добу завдала по загарбниках 12 ударів

Авіація ЗСУ за добу завдала по загарбниках 12 ударів

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по російських загарбниках 12 ударів, зокрема під вогневе ураження потрапили чотири позиції засобів протиповітряної оборони ворога.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За даними Генштабу, війська рф зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках та намагаються втримати тимчасово захоплені території. Водночас ворог веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському й Новопавлівському напрямках.

Повідомляється, що загарбники обстрілють підрозділи Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснюють фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку.

Ворог продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі й помешканнях цивільного населення, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Протягом поточної доби російські війська завдали три ракетних та 16 авіаційних ударів, а також здійснили понад 40 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

За інформацією Генштабу, під ворожим вогнем перебували понад 25 населених пунктів України, зокрема Павлоград Дніпропетровської області, Авдіївка й Вугледар Донецької області. Водночас зберігається загроза завдання нових ударів та задіяння ударних безпілотників ворога, зокрема з території білорусі.

Як зазначається, на Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, республіка білорусь продовжує підтримувати збройну агресію рф проти України.

На інших напрямках війська рф здійснювали обстріли. Зокрема, на Сіверському з мінометів і ствольної артилерії завдали ударів по районах населених пунктів Вильчики Чернігівської області та Стара Гута, Соснівка й Нововолодимирівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку загарбники обстріляли райони Гатища, Козачої Лопані, Огірцевого та Стрілечої. Для ударів ворог застосував ударний безпілотник.

На Куп’янському й Лиманському напрямках загарбники вели вогонь із мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Верхньокам’янського, Спірного і Званівки.

За даними Генштабу, на Бахмутському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії ворог завдавав ударів по районах Соледара, Опитного, Нью-Йорка, Озарянівки та Курдюмівки.

На Авдіївському напрямку з танків і різнокаліберної артилерії війська рф обстріляли райони Мар’їнки, Новомихайлівки, Невельського й Водяного, на Новопавлівському й Запорізькому напрямках з артилерії різних типів ворог завдавав ударів по районах Вугледара, Кам’янського та Времівки.

У Генштабі поінформували, що на Південнобузькому напрямку вогневого ураження з боку загарбників зазнали райони понад 35 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Також ворог продовжував здійснювати повітряну розвідку, активно задіюючи безпілотники. Загалом зафіксовані понад 30 вильотів.

Читайте також: Ударні угруповання у білорусі можуть бути сформовані через два-три місяці - Генштаб

Як повідомляється, встановлено, що попри оголошене завершення часткової мобілізації, військове керівництво росії продовжує набір «добровольців» для участі у війні на території України.

«Військкомати отримали вказівки щодо подальшого формування так званих добровольчих підрозділів. Цими «добровольцями» можуть стати чоловіки з погашеною судимістю, без обмеження віку та за будь-якого стану здоров’я, окрім осіб, що мають офіційний статус інваліда», — заявили у Генштабі.

Згідно з його інформацією, з метою уникнення юридичних і фінансових зобов’язань укладання контракту з міністерством оборони росії з так званими добровольцями не передбачається.

Тим часом раніше відмобілізований особовий склад, за даними Генштабу, має низький рівень морально-психологічного стану, що призводить до надзвичайних подій у місцях дислокації. Зокрема, у підрозділах 57-ї мотострілецької дивізії так званих територіальних військ на етапі злагодження в Казані самовільно залишили частину понад 15 солдатів і сержантів, а під час передислокації в Україну ще двоє мобілізованих скоїли самогубства.

Зазначається, що основною проблемою підрозділів загарбників, крім приватних військових компаній, залишається низький півень навченості особового складу та швидкий вихід з ладу бойової техніки, що знята зі зберігання й не пройшла відповідного обслуговування.

У Генштабі поінформували, що авіація Сил оборони впродовж доби завдала по загарбниках 12 ударів. Під ураження потрапили вісім районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотири позиції засобів протиповітряної оборони противника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони за добу уразили три райони зосередження живої сили, два райони скупчення озброєння і військової техніки, два склади боєприпасів й інші важливі військові об’єкти російських загарбників.

Читайте також: росія тримає у Чорному морі два ракетоносії із «Калібрами»

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення захисники України ліквідували близько 74 тисяч російських військових, знищили 2734 танки, 5552 бойові броньовані машини та іншу техніку ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-