росія тримає у Чорному морі один носій із 8 ракетами «Калібр» на борту

росія тримає у Чорному морі один носій із 8 ракетами «Калібр» на борту

Укрінформ
У Чорному, Азовському та Середземному морях росія тримає на бойовому чергуванні 25 кораблів і катерів, зокрема 6 носіїв крилатих ракет «Калібр».

Про це у Телеграмі повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ, передає Укрінформ.

“Станом на 2 листопада у Чорному морі на бойовому чергуванні перебувають 9 ворожих кораблів, серед яких 1 носій крилатих ракет «Калібр», загальний залп 8 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації утримуючи на бойовому чергуванні до 3 кораблів та катерів; в Середземному морі – 13 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр" загальний залп – 76 ракет”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Чорного моря – 31 судно, з них 8 продовжили рух у напрямку протоки Босфор; до Азовського моря – 35 суден, з них 9 рухалися з протоки Босфор.

Читайте також: Удари по енергосистемі України: експерт розповів, куди саме цілять росіяни

У ВМС наголосили, що рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомлялося, Збройні сили у період з 24 лютого до 2 листопада ліквідували орієнтовно 73 тисячі 270 осіб російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-