росіяни за добу обстріляли одинадцять громад Сумщини та Чернігівщини

росіяни за добу обстріляли одинадцять громад Сумщини та Чернігівщини

Фото
Укрінформ
російські війська минулої доби обстріляли одинадцять громад Сумської та Чернігівської областей, для вогневого ураження ворог застосовував міномети, безпілотники, ствольну й реактивну артилерії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

У Сумській області під ворожим вогнем перебували Великописарівська, Миропільська, Юнаківська, Глухівська, Шалигинська, Новослобідська, Есманьська та Зноб-Новгородська громади, у Чернігівській — Городнянська, Семенівська й Новгород-Сіверська.

Територію Великописарівської громади загарбники обстріляли в першій половині дня з мінометів 120-міліметрового калібру. Загалом від розривів ворожих мін пролунали понад десять вибухів. Встановлено, що вогонь вівся з боку російського населеного пункту зарєч’є.

Двічі за добу росіяни накривали вогнем зі ствольної артилерії територію Юнаківської громади. Загалом зафіксовані майже 40 вибухів. Удари ворог завдавав з боку російських населених пунктів свердликово та гуєво. Унаслідок одного з обстрілів пошкоджень зазнала енергосистема.

Увечері з району гуєво загарбники обстріляли територію Миропільської громади. Вогонь ворог вів, імовірно, з мінометів. Усього пролунали близько десяти вибухів.

15 снарядів з реактивної системи залпового вогню росіяни випустили по прикордонню Глухівської громади з боку населеного пункту козинев.

Шалигинську громаду з району села валетівка загарбники обстріляли з мінометів — зафіксовані 17 влучань.

По Новослобідській громаді війська російської федерації били зі ствольної артилерії. Загалом пролунали дев'ять вибухів. Унаслідок ворожого обстрілу дістав поранення мирний житель. Станом на цей час постраждалий перебуває в лікарні. Також ворожим вогнем пошкоджені два будинки цивільних, убиті свійські тварини.

На території Зноб-Новгородської й Есманьської громад зафіксовані мінометні обстріли: три міни росіяни випустили з боку села троєбортне, одну — з району населеного пункту біла берізка.

По території Городнянської громади ворожі міномети з району населеного пункту чорноземний городок здійснили чотири постріли мінами калібру 120 мм.

По Новгород-Сіверській громаді загарбники також били з мінометів — зафіксовані 14 вибухів мін калібру 120 мм. Удари ворог завдавав з району російського села погар.

Безпілотні літальні апарати росіян скинули два вибухові пристрої на територію Семенівської громади.

З мінометів калібру 120-мм загарбники також ударили по території Золочівської громади Харківської області, що знаходиться на межі із Сумською областю. Встановлено, що вогонь ворог вів з боку російського населеного пункту безимено. Зафіксовані близько п'яти влучань.

Читайте також: За минулу добу на Харківщині поранені шестеро людей, двоє дітей у тяжкому стані

Як повідомляв Укрінформ, 1 листопада війська російської федерації атакували дев'ять областей України.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-