Поліція закликає українців повідомляти на «102» про проліт ракети чи дрона

Поліція закликає українців повідомляти на «102» про проліт ракети чи дрона

Укрінформ
Громадяни, які телефонують на номер “102” і надають інформацію про проліт російських ракет чи дронів, допомагають підвищувати ефективність роботи ППО.

Про це сказав голова поліції Київської області Андрій Нєбитов під час брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

"Однією зі складових такої успішної діяльності (ППО - ред.) є, в тому числі, участь громадян в інформування про візуальне бачення ракет чи дронів-камікадзе. Ефективно працює спецлінія “102“, на яку ми закликаємо громадян повідомляти всю наявну інформацію. Навіть якщо ви тільки чуєте, а не бачите - повідомляйте", - зазначив він.

За словами Нєбитова, в рамках оперативного штабу Київської обласної військової адміністрації налагоджено співпрацю, тож потрібно лише декілька секунд, щоб передати інформацію за дзвінком на “102“, і її отримає не лише командування Повітряних Сил, а й ті, хто безпосередньо збиває дрони та ракети.

Читайте також: Іран готується відправити до росії партію з понад 200 бойових дронів – ГУР

"Ми не завжди бачимо на радарах, ворог використовує маскування, тому допомога людей тут вкрай важлива... За кожним прольотом ми отримуємо близько 20-40 дзвінків від людей, що дає нам - а головне військовим - зрозуміти напрямок руху, яким об’єкт рухається, і як ефективно протидіяти цим явищам", - пояснив Нєбитов.

Як повідомлялося, зранку 31 жовтня російські війська вкотре завдали масованого удару по Україні. Загарбники атакували військові та цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 з яких були збиті українськими захисниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-