Артилеристи й ракетники ЗСУ за добу виконали близько 180 вогневих завдань - ОК «Південь»

Артилеристи й ракетники ЗСУ за добу виконали близько 180 вогневих завдань - ОК «Південь»

Укрінформ
На півдні артилеристи та ракетники Сил оборони протягом дня завдавали ударів по позиціях росіян та районах зосередження ворожих сил - виконано близько 180 вогневих завдань.

Таку інформацію оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в нашій операційній зоні, на Південнобузькому напрямку, складна, але впевнено контролюється Силами оборони. Основна увага противника зосереджена на утриманні займаних рубежів та дистанційних діях - артилерійські та мінометні обстріли, авіаційні та ракетні удари по наших позиціях та мирних населених пунктах. Ворог продовжує мінування напрямків можливого наступу наших військ та завдає руйнувань критичній інфраструктурі. Облаштовує оборонні рубежі на лівому березі Дніпра», - йдеться в повідомленні.

Протягом дня ворог завдавав ударів по територіальних громадах у Баштанському та Миколаївському районах на Миколаївщині, обстрілював нещодавно звільнені населені пункти Бериславського району Херсонщини вздовж лінії розмежування військ.

Читайте також: На півдні українська авіація двічі вдарила по позиціях ворожої ППО

Як зазначається, ворог активно проводить повітряну розвідку, в тому числі використовує безпілотники ударного типу. У ході виконання розвідзавдання такі ворожі дрони, як «Ланцет» ще й скидають вибухівку. Саме так було атаковано ворогом Миколаївський район. Людських втрат немає.

По звільнених цього місяця населених пунктах північної Херсонщини ворог гатив з важкої артилерії та реактивної системи залпового вогню «Град». Пошкоджено кілька будівель та автівок. Без людських втрат.

Надвечір силами протиповітряної оборони у небі над Бериславським районом Херсонщини знищено два ворожі ударні гелікоптери Ка-52 «Алігатор».

Читайте також: На Херсонщині ЗСУ за три хвилини знищили два ударні гелікоптери росіян

Армійська авіація ЗСУ атакувала скупчення особового складу окупантів на опорному пункті противника в районі Снігурівки на Миколаївщині. Артилеристи та ракетники Сил оборони протягом дня завдавали ударів по позиціях росіян та районах зосередження ворожих сил. Виконано близько 180 вогневих завдань.

Втрати ворога становлять: 21 загиблий, військова автівка та міномет. Решта втрат ворога дорозвідуються.

«У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря перебуває один носій високоточних крилатих ракет, споряджений вісьмома «Калібрами». Загальна чисельність корабельного угруповання ворога у Чорному морі становить сім кораблів та катерів, які продовжують маневрування уздовж південного узбережжя Криму», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, за минулу добу Збройні сили України ліквідували ще 620 російських загарбників. Загальні бойові втрати ворога становлять близько 71 280 осіб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-