ЗСУ завдали 14 авіаударів по ворогу і збили два гелікоптери рф

ЗСУ завдали 14 авіаударів по ворогу і збили два гелікоптери рф

Дані Генштабу
Укрінформ
російські війська в понеділок 31 жовтня випустили по території України 55 авіаційних керованих ракет, авіація Сил оборони завдала по ворогу 14 ударів, зокрема по взводному опорному пункту та позиції комплексу протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Так, за даними Генштабу, станом на 18:00 31 жовтня війська російської федерації зосереджують зусилля на стримуванні дій Сил оборони України на окремих напрямках та намагаються утримати тимчасово захоплені території.

Загарбники не припиняють ведення наступальних дій на Бахмутському й Авдіївському напрямках, продовжують обстрілювати підрозділи Сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснюють фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках і ведуть повітряну розвідку.

Читайте також: У Бахмуті розбирають завали після обстрілів, знайшли тіло загиблого

Водночас ворог не припиняє завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони і звичаї ведення війни.

Загалом за добу російські війська здійснили близько 10 авіаційних ударів та понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Ракетних атак з боку ворога зазнала інфраструктура в районах Київської, Полтавської, Запорізької, Харківської, Черкаської, Чернівецької й інших областей. За інформацією Генштабу, загарбники атакували військові та цивільні інфраструктурні об’єкти 55 авіаційними керованими ракетами, 45 з яких були збиті українськими захисниками.

Читайте також: ППО під час ранкових обстрілів знищила близько 80% російських ракет - Шмигаль

На Волинському та Поліському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала: республіка білорусь підтримує збройну агресію російської федерації проти України, рф продовжує перекидати окремі підрозділи на територію білорусі. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних безпілотників з території цієї країни.

На інших напрямках російські війська здійснювали обстріли. Зокрема, на Сіверському з мінометів і ствольної артилерії завдали ударів у районі населеного пункту Мезенівка Сумської області.

На Слобожанському напрямку з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії загарбники били по районах Дворічної, Зеленого та Кам’янки. На Куп’янському й Лиманському напрямках ворог обстріляв з мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони Берестового, Греківки, Зарічного, Невського і Стельмахівки.

На Бахмутському напрямку з танків і різнокаліберної артилерії війська рф били по районах Білогорівки, Кліщіївки, Майорська, Опитного, Спірного, Яковлівки й Зеленопілля.

На Авдіївському напрямку противник завдавав удари по районах Водяного, Новобахмутівки та Первомайського, використавши для цього танки, міномети, ствольну й реактивну артилерії.

На Новопавлівському і Запорізькому напрямках з танків й артилерії різних типів російські війська обстріляли райони Времівки, Вугледара та Павлівки.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження з боку загарбників зазнали райони понад 30 населених пунктів, розташованих уздовж лінії зіткнення. Серед них — Новоданилівка, Червоне та Залізничне.

«На фоні значних втрат на території України російське воєнно-політичне керівництво шукає способи поповнення окупаційних військ за рахунок приватних військових компаній», — зазначили в Генштабі.

Читайте також: На Миколаївщині росіяни влучили по двох цивільних буксирах, загинули двоє членів екіпажів

Встановлено, що, попри значні іміджеві та політичні втрати на міжнародній арені, прийняте рішення про виведення контингенту приватних військових кампаній з Республіки Малі.

Крім того, за даними Генштабу, російські військові найманці намагаються створити авіаційну складову, що може бути застосована в Україні. Проте ефективність і навченість льотчиків, які використовують різні модифікації Мі-8, не дозволяє виконувати завдання за призначенням. На мотивацію льотного складу також негативно впливають значно знижені, у порівнянні із Сирією, виплати.

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по ворогу 14 ударів, 12 з них — по районах зосередження озброєння і військової техніки, решта — по взводному опорному пункту та позиції комплексу протиповітряної оборони противника.

Читайте також: Через ракетні атаки електропостачання обмежили по всій країні

Українські підрозділи протиповітряної оборони збили два гелікоптери (Ка-52 та Мі-8) та два ворожі безпілотники.

Підрозділи ракетних військ й артилерії ЗСУ уразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки й інші важливі військові об’єкти.

Як повідомляв Укрінформ, 30 жовтня захисники України ліквідували ще 620 російських військових. Загальні втрати ворога становлять близько 71 тисяч 820 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-