росіяни створюють на Херсонщині непридатні для життя умови - ОК «Південь»

росіяни створюють на Херсонщині непридатні для життя умови - ОК «Південь»

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Херсонщини загарбники створюють умови, непридатні для проживання цивільного населення, зокрема відключають електрику й воду, доступ до інтернету.

Таку інформацію оприлюднило у Фейсбуку Оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Обстановка в нашій зоні відповідальності та Південнобузькому операційному районі стабільно напружена, але контрольована. Ворог продовжує обстріли підрозділів Сил оборони вздовж лінії зіткнення, із застосуванням РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів. Здійснює фортифікаційне обладнання рубежів та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по критичній інфраструктурі та населених пунктах в прифронтовій зоні і в тилових районах, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни», - йдеться в повідомленні.

Серед дня ворог обстрілював Куцурубську громаду на Миколаївщині з РСЗВ та важкої артилерії. Без людських втрат та руйнувань.

Штурмовою авіацією й ударними гелікоптерами ворог тричі атакував позиції ЗСУ та звільнені населені пункти Бериславського району. У відповідь українські авіатори також тричі атакували райони зосередження ворожої живої сили та техніки, а воїни-зенітники влучно збили черговий Су-25.

Читайте також: Українські зенітники збили російський ударний вертоліт на Харківщині

Ракетно-артилерійські підрозділи Сил оборони півдня виконали 156 вогневих завдань. Підтверджені втрати ворога становлять: 27 загиблих, танк, два міномети, самохідна крупнокаліберна гаубиця «Акація», 23 мм зенітна установка та п'ять одиниць автобронетехніки. В Баштанському і Бериславському районах знищено два склади з ворожими боєприпасами.

Зазначається, що на тимчасово захоплених територіях Херсонської області створюються умови, непридатні для проживання цивільного населення. Окупаційна влада відключає електрику й воду, доступ до інтернету, лякає людей ракетними ударами з боку ЗСУ, агітує за термінову евакуацію.

Водночас загарбники першочергово вивозять медзаклади з персоналом і оперативні служби. Від місцевих підприємців вимагають терміново реалізувати продовольчі товари, закривають крамниці і ринки.

Читайте також: Зеленський: рф хоче зробити Херсонщину зоною відчуження - світ має відреагувати

«Водночас, підрозділи окупаційних військ розпочали підготовку до відведення артилерійського озброєння з правобережної частини Херсонської області, з подальшим можливим перекиданням на інші напрямки», - додали в ОК «Південь».

Як повідомлялося, ЗСУ з 24 лютого до 30 жовтня ліквідували близько 71 тисячі 200 російських агресорів.

Фото: ГУР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-