Під Херсоном ЗСУ завдяки західному озброєнню отримали перевагу в артилерійській війні - NYT

Під Херсоном ЗСУ завдяки західному озброєнню отримали перевагу в артилерійській війні - NYT

Укрінформ
У Херсонській області Україна здобула перевагу в дальності й точності наведення артилерійських снарядів, ракет і безпілотників.

Про це передає Укрінформ із посиланням на New York Times.

Зазначається, що упродовж багатьох місяців росія мала перевагу, активно обстрілюючи українські населені пункти та військові об'єкти з позицій, що перебували далеко за межами досяжності ЗСУ.

Але в останні місяці ситуація на лінії фронту на півдні змінилася завдяки потужному західному озброєнню та власним українським безпілотникам.

Читайте також: ЗСУ ліквідували армійський корпус рф, який мав захищати Калінінград

Нові можливості були продемонстровані в суботу на світанку, коли українські дрони завдали удару по російському судну, пришвартованому в порту базування Чорноморського флоту в Севастополі, який колись вважався неприступним бастіоном, зазначає видання.

У Херсоні сторони випускають приблизно однакову кількість снарядів, але українські удари не лише дальші, а й точніші завдяки супутниковому наведенню.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 70 250 російських військових

Зниження інтенсивності російських обстрілів також свідчить про брак боєприпасів у російської армії.

Як передавав Укрінформ з посиланням на соцмережі, у суботу безпілотники атакували кілька суден російського чорноморського флоту в Севастополі. Серед підірваних кораблів - флагман ЧФ «Адмірал Макаров».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-