У росії чоловіків заманюють на війну обіцянками списати борги за комуналку — СБУ

У росії чоловіків заманюють на війну обіцянками списати борги за комуналку — СБУ

Відео
Укрінформ
У російській федерації чоловікам пропонують убивати українців в обмін на списання боргів за комунальні послуги.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

Інформацію про такий спосіб набору «добровольців» на війну в Україні співробітникам СБУ надав російський військовополонений з Бєлгорода. Повістка з військкомату чоловікові прийшла наприкінці літа. В армії він став стрільцем.

«Мне предложили, так как у меня много долгов и задолженность по квартплате, предложили списание долгов в обмен на подписание контракта», — поділився полонений.

Читайте також: На Луганщині українська розвідка знищила 34 загарбників, трьох взяла у полон

За його словами, «новобранців» обіцяли тримати на кордоні з Україною. Натомість через тиждень після підписання контракту їх перекинули в зону бойових дій на Донецькому напрямку.

Під вогнем українських захисників «добровольчий» підрозділ був ущент розбитий за тиждень. Ті, хто вцілів, зокрема й згаданий стрілець, вирішили добиратися до російського кордону пішки. Більш ніж через три тижні блукань стрільця взяли в полон бійці Сил оборони України.

«Не відомо, чи списали цьому добровольцю його борги. Але свою гру в рулетку зі смертю він таки виграв, бо вцілів, на відміну від більшості своїх «колег», — зауважили в СБУ.

Як повідомляв Укрінформ, за даними розвідки, приватна військова компанія «Вагнер» почала масово рекрутувати в російських тюрмах в’язнів, які страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема на ВІЛ та гепатит C.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-