росіяни уночі обстрілювали Донеччину, найбільше постраждала Авдіївка

росіяни уночі обстрілювали Донеччину, найбільше постраждала Авдіївка

Фото
Укрінформ
На Донеччині минулої доби ворог обстріляв Авдіївку, Очеретинську, Лиманську, Мар'їнську громади.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Донецької ОВА Павло Кириленко, передає Укрінформ.

«Найбільшу активність цієї ночі росіяни виявили на Донецькому напрямку. Авдіївка зазнала численних обстрілів по старій та центральній частині міста. Інформацію щодо постраждалих та обсягів руйнувань уточнюємо. В Очеретинській громаді були обстріли в районі Водяного, Невельського і Первомайського — в останньому пошкоджено щонайменше 2 будинки», - написав Кириленко.

Читайте також: За добу росіяни вбили трьох цивільних на Донеччині

Він додав, що росіяни також стріляли по околицях Мар'їнської громади, там обійшлося без жертв.

На Лисичанському напрямку знову відбувалися масовані обстріли Торського і Зарічного в Лиманській громаді. Наслідки обстрілів встановлюють.

«Донецька область — це одна суцільна гаряча точка. Залишатися тут — небезпечно», - наголосив начальник ОВА.

Своєю чергою Національна поліція повідомляє, що у Донецькій області російські війська за минулу добу обстріляли 15 населених пунктів, є вбиті та поранені серед мирного населення.

Читайте також: На деокупованих територіях Донеччини будують фортифікаційні споруди – керівник ОВА

Ударами росіян знищені та пошкоджені п'ять житлових будинків і дитячий садок. Встановлено, що загарбники били з артилерії, мінометів, реактивних систем залпового вогню «Град» і «Ураган».

За даними поліції, артилерійські обстріли з боку російських віійськ не вщухають на Бахмутському напрямку. Зокрема, у Курдюмівці та Північному від ворожих влучань загинули люди. Є травмовані в Бахмуті, Соледарі та Бахмутському. Пошкоджені об’єкти інфраструктури і приватні будинки.

Правоохоронцями відкриті кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Як повідомлялося, Донецька область перебуває під постійними обстрілами військ рф, у регіоні проблеми з електро-, тепло-, водопостачанням.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-