На летовищах білорусі завжди присутня російська авіація різних типів - Ігнат

На летовищах білорусі завжди присутня російська авіація різних типів - Ігнат

Укрінформ
російська авіація різних типів завжди присутня на летовищах білорусі.

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат сказав на брифінгу в Медіацентр Україна — Укрінформ.

«На території білорусі на летовищах завжди є присутність російської авіації різних типів - як вертольоти, так і винищувачі, так і бомбардувальники. І МіГ-31 туди перемістив ворог», - сказав Ігнат.

Він зауважив, що сучасна авіація мобільна, може швидко переміщуватися з одного аеродрому на інший та завдавати ударів дистанційно, не входячи в повітряний простір України, «що вже і відбувається протягом цих шести-семи місяців, що російська авіація не залітає, а завдає ударів саме дистанційно».

Ігнат уточнив, що керівництво Повітряних сил ЗСУ «має повну картину стосовно розміщення (авіації - ред.) на летовищах білорусі, росії, окупованих територіях, Криму, на 40 летовищах зосереджена військова авіація».

«Безумовно, все відстежується. Літаків як було, так і є. Близько 7,5 сотень літальних апаратів. Це і літаків, і гелікоптерів на цих 40 летовищах знаходяться на певному віддаленні від території нашої держави», - додав речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: Ігнат: У ворога закінчуються «Іскандери», але в достатній кількості ракет Х-22 та С-300

Як повідомлялося, раніше Ігнат повідомив, що на 40 летовищах російської федерації розміщено близько 800 одиниць авіаційної техніки і підкреслив, що це «не така велика вже цифра».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-