Штати планують передати Україні системи NASAMS на початку листопада – Остін

Штати планують передати Україні системи NASAMS на початку листопада – Остін

Укрінформ
Сполучені Штати розраховують передати ЗСУ системи протиповітряної оборони NASAMS, а також провести навчання військових на цих комплексах упродовж ближчих тижнів.

Про це заявив у четвер під час брифінгу в Пентагоні міністр оборони США Ллойд Остін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Чого вони (українці – ред.) потребують понад усе, так це засоби протиповітряної оборони, і тому, коли ми мали останнє засідання Контактної групи з питань оборони України, ми дійсно наголошували на цьому», - зауважив глава оборонного відомства США.

Читайте також: США працюють із союзниками щодо передачі Україні комплексів ППО – Держдеп

Він підкреслив, що американська сторона, зі свого боку, докладала активних зусиль, щоби забезпечити ЗСУ такими можливостями.

«Ми наполегливо добивалися, щоби вони отримати засоби NASAMS, і ми очікуємо, що наступного місяця – на початку наступного місяця – ми зможемо передати ці засоби й провести тренування військ, залучених там, в Україні», - зазначив міністр оборони США.

Читайте також: Обстрілами інфраструктури росія стимулює світ допомагати Україні закрити небо – Резніков

Остін також запевнив, що Сполучені Штати продовжать докладати всіх зусиль, аби передати Україні якнайбільше засобів ППО так швидко, як тільки можна.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати планують у п’ятницю оголосять про новий пакет оборонної допомоги Україні, який включатиме артилерійські боєприпаси, в тому числі ракети для систем HIMARS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-