У Міноборони розповіли, що змінилось для мешканців ТОТ із запровадженням «воєнного стану»

У Міноборони розповіли, що змінилось для мешканців ТОТ із запровадженням «воєнного стану»

Укрінформ
Запровадження росією "воєнного стану" на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) призвело до тиску на місцеве населення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

“росія запровадила так званий воєнний стан на тимчасово окупованих територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей, це було спрямовано на посилення самого окупаційного режиму та тиск на наше населення, яке там знаходиться. рф продовжує на ТОТ проводити додаткові антиукраїнські фільтраційні заходи, примушує місцевих жителів до виконання важких фортифікаційних робіт на передових позиціях окупантів. Вивезення матеріальних та історичних цінностей вони також продовжують здійснювати. Те, що у нас награбували, вони зараз поспіхом вивозять якомога далі від лінії зіткнення на безпечні, на їхню думку, території”, - наголосила Маляр.

Читайте також: У Міноборони пояснили, навіщо росія розганяє фейк про «брудну бомбу»

Крім того, за її словами, збільшилася кількість випадків зникнення безвісти місцевих жителів, примусового їх переміщення на територію рф. Так само примусово загарбники вивозять українських дітей і всиновлюють їх, спростивши для цього своє законодавство.

Маляр зазначила, що загарбники проводять облави в родинах, де є чоловіки призовного віку на ТОТ і насильно доставляють до військкоматів для забезпечення плану мобілізації.

Як повідомляв Укрінформ, загарбники під виглядом «евакуації» викрали 46 вихованців херсонського обласного будинку дитини та вивезли їх до тимчасово окупованого Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-