Зеленського просять присвоїти звання Героя України комбату «Карпатської Січі» Олегу Куцину

Зеленського просять присвоїти звання Героя України комбату «Карпатської Січі» Олегу Куцину

Укрінформ
Закарпатська обласна рада проситиме Президента Зеленського присвоїти звання Героя України (посмертно) комбату «Карпатської Січі» Олегу Куцину.

Про це йдеться в повідомленні на Фейсбуці Закарпатської облради, передає Укрінформ.

"У Закарпатській обласній раді засідала комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, етики, нагороджень, правових питань та антикорупційної діяльності. Комісія, за поданням голови облради Володимира Чубірка, пропонуватиме на розгляд депутатів у сесійній залі звернення до керівництва держави щодо присвоєння командиру батальйону «Свобода» Олегу Куцину звання «Герой України» (посмертно)" - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, Олег Куцин брав участь у АТО з 2014 року, зокрема — в обороні Донецького аеропорту та боях біля селища Піски. Засновник «Легіону Свободи». З початком повномасштабної російської агресії 24 лютого 2022 року патріоти без досвіду бойових дій та добровольці з інших країн згуртувалися навколо Олега Куцина у «ОДЧ Карпатська Січ», створивши добровольчий батальйон. Вони обороняли Київ, тримали позиції в Ірпіні, Романівці, Стоянці та на Броварському напрямку.

Читайте також: Зеленський присвоїв звання Героя України сотенному УПА Симчичу і 11 військовим

Після деокупації Київщини підрозділ виконував завдання на Ізюмському напрямку вже як 49-ий окремий піхотний батальйон Сухопутних військ Збройних Сил України «КАРПАТСЬКА СІЧ». Олег Куцин, який був першим комбатом у званні молодшого лейтенанта у історії сучасної України, загинув 19 червня 2022 року на командному пункті у селі Вірнопілля на Харківщині під час боїв за Ізюм від прямого влучання російської артилерії.

Раніше у серпні на сайті Президента України зареєстрували петицію про присвоєння Олегу Куцину звання Героя України. Під нею наразі підписалося 22, 5 тисячі громадян. Збір підписів триває.

Фото: Закарпатська обласна рада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-