росія тримає на бойовому чергуванні 19 кораблів та катерів

росія тримає на бойовому чергуванні 19 кораблів та катерів

Інфографіка
Укрінформ
російські окупаційні війська тримають на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському та Середземному морях 19 кораблів та катерів, серед яких є 8 носіїв крилатих ракет «калібр».

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

Станом на 26.10.2022 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходяться 3 ворожих носії крилатих ракет «калібр», загальний залп – 20 ракет; в Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні до 3 кораблів та катерів; в Середземному морі – 13 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "калібр"», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначається, що за добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили: до Азовського моря – 41 судно, з них 7 суден рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря – 28 суден, з них 6 суден продовжило рух у напрямку протоки Босфор.

За інформацією пресслужби, рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS), на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Читайте також: У Чорному морі через військові кораблі рф загинули 50 тисяч дельфінів – зоозахисники

Як повідомляв Укрінформ, станом на 25 жовтня російська федерація тримала в Чорному, Азовському та Середземному морях понад 20 кораблів та катерів, серед яких вісім є носіями крилатих ракет «Калібр».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-