Спікер Палати громад Британії: Маємо послати путіну чіткий меседж - він не переможе

Спікер Палати громад Британії: Маємо послати путіну чіткий меседж - він не переможе

Кримська платформа
Укрінформ
Парламентські демократії, представлені на саміті Кримської платформи, мають разом надіслати президенту рф володимиру путіну дуже чіткий меседж – він не може перемогти і не переможе у розв’язаній ним війні проти України

Про це заявив спікер Палати громад Великої Британії Ліндсей Гойл під час онлайн-виступу на першому парламентському саміті міжнародної Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Гойл зауважив, що парламентський саміт Кримської платформи відбувається у надзвичайно критичний час, оскільки протягом останніх тижнів війна проти України увійшла у ще більш небезпечну фазу.

Читайте також: Коли і як буде створено спецтрибунал для путіна

«Хвиля ракетних ударів по містах України була спрямована на парки і дороги, які використовує цивільне населення, доводячи, що це всього лише зло з боку агресора володимира путіна. Саме тому цей саміт такий важливий. Ми як голови демократичних парламентів та члени парламентських асамблей і асоціацій маємо говорити в один голос, захищаючи міжнародне право», - зазначив спікер Палати громад Великої Британії.

Він висловив сподівання, що учасники саміту зможуть продемонструвати путіну, що його дії лише зміцнять їхню єдність у підтримці України.

«Я впевнений, що ми як сили парламентських демократій, які обстоюють важливість міжнародного права, прав людини та фундаментальних свобод, разом надішлемо пану путіну дуже чіткий меседж – він не може перемогти і не переможе. Переможуть мир і демократія в Україні, в тому числі в Криму», - сказав Гойл.

Читайте також: Зеленський виступив на першому парламентському саміті Кримської платформи

Він зазначив, що Велика Британія повністю підтримує Україну та звільнення Криму, а також запевнив, що Сполучене Королівство і надалі стоятиме разом з українським народом, сміливістю якого британці захоплюються.

«Ми будемо продовжувати приймати тих українців, які тікають від війни, надавати військове обладнання українській армії та навчати тисячі українських солдатів, щоб боротися з цим вторгненням», - пообіцяв спікер Палати громад Великої Британії.

Як повідомлялося, у хорватському Загребі розпочався перший парламентський саміт міжнародної Кримської платформи.

Напередодні у Загребі, в межах саміту, було проведено експертну дискусію з проблем деокупації Криму, загальної ситуації з правами людини на окупованих територіях.

Фото: ВВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-