Прикордонники уважно стежать за ситуацією біля білорусі - загрози для України зараз немає

Прикордонники уважно стежать за ситуацією біля білорусі - загрози для України зараз немає

Укрінформ
Змін в характері дій або чисельному складі підрозділів збройних сил республіки білорусь, які знаходяться на посиленні кордону з Україною, не відмічається.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«Якщо говорити безпосередньо про лінію кордону, то там ситуація залишається контрольованою, стабільною. Змін в характері дій або чисельному складі підрозділів зс білорусі, які знаходяться на посиленні кордону з Україною, ми не відмічаємо. Вони змінюються на ротаційній основі. Але звісно, що й підрозділи розвідки і підрозділи ДПСУ уважно стежать за ситуацією вглиб території білорусі», - повідомив Демченко.

За його словами, зараз білорусь – це майданчик, який рф використовує як полігон для запуску ракет та дронів в бік України. Водночас українські захисники дадуть жорстку відповідь у разі втягування у війну армії білорусі.

«Якщо раптом підрозділи зс білорусі спробують долучитись до війни, яку розв’язала росія проти нашої країни, ми даватимемо і реагуватимемо відповідно до того, що відбуватиметься на нашому кордоні. Але відступати ми не збираємося, ми боронимо свою землю і ворог хай це добре розуміє», - наголосив Демченко.

Читайте також: росія ризикує наступити на ті самі граблі у разі повторного наступу з півночі - Сирський

Відповідаючи на питання, як швидко сили оборони України побачать небезпеку з боку території білорусі, речник повідомив: «Таку оцінку можуть дати підрозділи розвідки, які спостерігають за переміщенням і особового складу, і техніки, але на даний момент поряд кордону немає ударного угрупування, яке б вже могло здійснити вторгнення на територію України».

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона збільшує прикриття державного кордону з білоруссю, від чого тамтешні прикордонники "відчувають на собі тиск" з боку українських колег.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-