На Луганщині росіяни активізували набір до «групи вагнера» — Гайдай

На Луганщині росіяни активізували набір до «групи вагнера» — Гайдай

Укрінформ
На захоплених територіях Луганської області почастішали оголошення про набір найманців до приватної військової компанії «Вагнера».

Як передає Укрінформ, про це голова Луганської військової обласної адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«Ще далі від лінії фронту (щоправда, поки незрозуміло чому) триває розбудова «лінії вагнера». А на стовпах почастішали оголошення про набір на вакансії «групою вагнера», — зазначив він.

Так, за даними голови ОВА, шукають, зокрема, бульдозеристів, водіїв-маніпуляторників, екскаваторників та водіїв важної техніки. Вимоги: вік 24-50 років і досвід роботи на подібній техніці.

Також у росіян спостерігається «суттєвий некомплект» офіцерських і сержантських посад інструкторсько-викладацького складу навчальних частин у зв'язку із загибеллю більшості таких спеціалістів під час бойових дій, а також через надмірну кількість мобілізованих.

Читайте також: У Рубіжному кадирівці виселяють людей з їхніх помешкань

Непоодинокими, за інформацією Гайдая, є випадки призначення на подібні посади осіб рядового складу, які щойно підписали контракт і мають хоч якийсь бойовий досвід.

Як повідомляв Укрінформ, авіація Сил оборони України протягом 24 жовтня завдала по ворогу понад 30 ударів. Підтверджене ураження 22 районів зосередження озброєння та військової техніки рф, п'яти складів боєприпасів і позицій дев'яти зенітних ракетних комплексів противника.

На різних напрямках підрозділи протиповітряної оборони Збройних сил України збили три гелікоптери Ка-52 «Алігатор», бомбардувальник Су-24М, два безпілотники «Орлан-10» та дрон-камікадзе Shahed-131.

Ракетні війська й артилерія ЗСУ 24 жовтня уразили шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, зенітний ракетний комплекс, радіолокаційну станцію «Зоопарк» та два інші важливі об’єкти ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-