Під час захоплення Київщини росіяни незаконно вивезли 147 місцевих жителів

Під час захоплення Київщини росіяни незаконно вивезли 147 місцевих жителів

Укрінформ
Під час захоплення Київської області загарбники незаконно вивезли на територію білорусі та російської федерації 147 місцевих жителів.

Як передає Укрінформ, про це голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба повідомив у Телеграмі.

«Лише за офіційними даними під час окупації Київської області загарбники незаконно вивезли 147 мирних українців на територію білорусі та рф. 43 цивільних мешканців регіону перебувають у полоні. Ще 89 осіб вивезені і їх доля невідома», – зазначив він.

Читайте також: росія намагається змінити демографію України - Британія в ООН

Очільник ОВА наголосив, що депортація й викрадення людей є ще одним злочином російських загарбників проти мирного населення України, про який повинен знати весь світ.

«Поспілкувався із журналісткою проєкту «Знайти своїх з Катериною Осадчою» телеканалу 1+1. Проєкт допомагає розшукати людей, яких примусово вивезли окупанти. Впевнений, що фіксація та розголос цих історій допоможуть повернути додому українців та розповісти світові про варварство та нелюдське обличчя країни-терористки», — додав Кулеба.

Читайте також: Усі відповідальні за депортацію українців до рф мають бути покараніСША в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 жовтня Офіс уповноваженого Верховної Ради України з прав людини зафіксував близько дев'яти тисяч випадків зникнення цивільних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-